EVE Online Forsaken Fortress güncellemesiyle yeniden popüler

Alparslan Gürlek 4.06.2020 - 13:44
EVE Online için çıkan Forsaken Fortress güncellemesi ile birlikte oyuncu sayısından da önemli bir artış oldu ve oyun tabir-i caiz ise yeniden canlandı.

Eve Online oyuncuları kaybetmeyi bilir. Öyle ki oyuna yeni başlayanların aldığı ilk nasihat “Eğer bir mekiği kaybetmeyi göze alamıyorsan, uçurma” şeklinde oluyor. EVE’de bir uzay gemisi yok edildiğinde yenilenebilmesi ya da tekrar doğması gibi bir ihtimal yok, sonsuza dek gidiyor. Oyuncuların varlıklarının güvende olduğu belli başlı noktalar var; NPC’lere ait uzay istasyonları ya da oyuncular tarafından oluşturulan kaleler.

EVE Online Forsaken Fortress güncellemesiyle yeniden popüler

Kaleler, oyuncuların uzayda inşa edebileceği dev uzay istasyonları oluyor. Birçok farklı oyuncu uzay mekiklerini bu kalelere yerleştirebiliyor, varlıklarını depolayabiliyordu. Fakat son gelen güncellemeden sonra bu varlıkların orada da çok güvende olmadığını anlamış oluyoruz.

Forsaken Fortress yaması, kalenin sahibi eğer kalenin bakım gereksinimlerini karşılamıyorsa, yapının savunma yeteneklerinin büyük ölçüde azalacak, yani kale yavaş yavaş eriyerek terk edilmiş duruma geçecek. Son aşamada da tamamen devre dışı kalacak.

EVE Online Forsaken Fortress güncellemesiyle yeniden popüler

Bu terk edilmiş kalelerin içindeki tüm varlıklar, oyuncuların uzay mekikleri, modülleri ve ticari varlıkları EVE oyuncularının sofrasına açılacak. Dileyen kullanıcılar bu kalelerin içini boşaltıp, uzayın derinliklerine göndermek üzere patlatabilecekken, girişimci ve hırslı olanlar burayı kendilerinin yeni evi yapabilecekler.

EVE Online’ın Baş Oyun Tasarımcısı Steve Clark, Kotaku’ya konuştu. EVE Online’da yaklaşık 40.000 kalenin oyuncular tarafından yapılmış olduğunu belirtti. Ayrıca Clark “Güncellemeden önce oyundaki yapıların yarısı düşük güçte öylece oturuyordu. Forsaken Fortress yamasından sonra yaklaşık 20.000 kale içinde ne güzelliklerin barındığını bilmek için vurmamız gereken piñatalara dönüşecek” dedi.

EVE Online Marka Direktörü Sæmundur Hermannsson Kotaku'ya,  “Eski oyuncuların eğer gelmezlerse neler olacağını bilmelerini sağlayarak onları yeniden aktifleştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Şirket, oyuncuları değişiklik hakkında uyarıyor, uzun bir aradan sonra bir oyuncunun EVE’ye geri dönmesi ve tüm eşyalarının kaybolacağını bilmesi için onlara bir e-posta gönderiyor.”

Bu e-posta’ların işe yaradığını belirten Clark, “Duyurulduğundan bu yana, düşük güçte bekleyen kalelerin neredeyse üçte birine yakıt yüklemesi yapıldı.” şeklinde ekledi.

Bütün bu e-posta ve uyarı dalgasının ardından EVE online oyuncuları, emek verdikleri hiçbir şeyin kaybolmaması adına tedbirlere başlamış bile. Kalelerini ve güvenliklerini sağlama almaya çalışan EVE online oyuncuları, aynı zamanda oyuna da yeniden dönmüş oldu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
EVE Online Forsaken Fortress güncellemesiyle yeniden popüler
İlginizi Çekebilir