EVO 2020 Online cinsel suistimal iddiaları yüzünden iptal edildi

Alparslan Gürlek 4.07.2020 - 18:36
EVO 2020 için bu yıl yapılacak online etkinlik, başkanın cinsel suistimal suçlamaları yüzünden iptal edildi. Birçok oyuncu turnuvaya katılmayacağını belirtti.

EVO 2020 Online, başkana yönelik cinsel suistimal iddiaları neticesinde iptal edildi. Birçok ünlü dövüş oyuncusu turnuvaya katılmayacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

EVO 2020 Online etkinliği cinsel suistimal iddiaları yüzünden iptal edildi

EVO kurucu ortağı ve başkanı Joey "MrWizard" Cuellar'a yönelik cinsel suistimal iddiaları ortaya çıktı. Bu nedenle dövüş oyunları turnuvasının bir sonraki etkinliği iptal edildi ve Cuellar görevinden alındı.

Cuellar ile ilgili iddialar bu sabah, uzun süre dövüş oyunlarıyla ilgilenen Mikey "Crackpr0n" Pham'in paylaştığı bir gönderide yapıldı. Phan, şimdiye kadar iddiaların tek kaynağı olmasına rağmen, 2011 EVO şampiyonu Jay "Viscant" Synder, silinmiş bir tweet'te Pham'ın geçmişte bir noktada aynı hikâyeyi anlattığını söyledi.

EVO, Cuellar'ın "üçüncü taraf soruşturması bekleyen idari izne" çıkarıldığını söyleyerek iddiaları ele almak için hızla harekete geçti. Buna rağmen, iddiaların yapılmasından birkaç saat sonra birçok kez EVO şampiyonu olan SonicFox turnuvadan ayrıldığını açıkladı.

Espor yorumcusu Rod Breslau, Twitter'da yaptığı bir açıklamada SonicFox'un ve birkaç düzine oyuncunun turnuvadan ayrıldığını belirtti. Capcom, NetherRealm ve Bandai Namco da aynı şeyi doğruladı.

EVO 2020 Online cinsel suistimal iddiaları yüzünden iptal edildi

Azalan destekle karşı karşıya kalan organizatörler, 4 Temmuz'dan itibaren bir ay süren çevrimiçi etkinlik dizisinde yapılacak olan turnuvanın tamamını iptal etti. Aynı zamanda Cuellar ile yollarını ayırdıklarını duyurdular. Yaptıkları açıklamada "Hiç gecikmeden söyleyelim, Joey Cuellar artık EVO ile hiçbir kapasitede yer almayacak. Şu anda şirketten tamamen ayrılması için çalışıyoruz ve onu tüm sorumluluklarından kurtardık" ifadelerine yer verdi. "İleride, Tony Cannon CEO olarak görev yapmaya başlayacak; bu pozisyonda hem dahili hem de etkinliklerimizde EVO'da hesap verebilirlik konusunda liderlik rolünü o üstlenecek" diyerek eklediler.

EVO 2020 Online cinsel suistimal iddiaları yüzünden iptal edildi

Ardından yaptıkları bir açıklamada ise "İlerleme, suistimal ve adaletsizliğe karşı konuşanların cesareti olmadan gerçekleşemez. Bu olaylar bizi şok eder ve üzer ama EVO'yu daha iyi hale getirmek için gerekli her değişikliği yapmaya kararlıyız. Aradığımız, daha güçlü ve daha güvenli oyun kültürü için bir model. Bunun sonucunda, Evo Online'ı iptal edeceğiz ve rozet satın almayı seçen tüm oyuncular için para iadesi yapacağız. Project HOPE'a vaat edilen gelirlerin eşdeğerini bağışlayacağız" şeklinde durumu özetlediler.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2020 14:04
Oyun dünyası bu aralar elimde sende oynuyorrlar. Çükleriyle...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2020 13:41
.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 20:55
Abi millet evo izlemez dövüş oyunlarında sonicfoxu izler ?? hala low tier kollectorla finale gidişi aklımdadır
Kalan Karakter: 300 Gönder
EVO 2020 Online cinsel suistimal iddiaları yüzünden iptal edildi
İlginizi Çekebilir