Facebook kendi Metaverse'ünü kuracak

Murathan Özlü 22.10.2021 - 22:39
Bu hafta başında Zuckerberg'in yayınladığı açıklamaya göre Facebook kendi Metaverse'ünü kurmak için 10 bin kişilik (AB'ye özel) bir iş ilanı açtı.

Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya göre Facebook kendi Metaverse'ünü kuracak. Dün gündem olan başka bir haber de ise, Instagram, Whatsapp, Messenger ve Oculus'u da barındıran Facebook'un, firmanın çatı adını değiştirerek bir imaj değişikliğine gideceği iddia edilmişti.

Facebook kendi Metaverse'ünü

Özellikle geçtiğimiz haftalarda yaşanan kısa süreli çöküş olayının ardından imajı iyice zedelenen firmanın, hem isim değişikliği hem de Metaverse projesi ile imaj tazelemeye çalışması bekleniyor. 

Facebook kendi Metaverse'ünü kurmak için ilk adımları atıyor

Metaverse kavramı, özellikle son yıllarda popüler olan ve internetin geleceği olarak da ifade edilen bir kavram. Bu kavramın ilk kez Neal Stevenson'un "Snow Crash" (Kar Çöküşü) adlı romanına geçtiği belirtiliyor. Metaverse kavramı fiziksel, arttırılmış ve sanal gerçekliklerin tamamının ortak bir çevrimiçi ortamda bir araya gelmelerini ifade etmek için kullanılıyor. Aslına Facebook bu tarz bir projenin ilk tanıtımını 2019 yılında yapmıştı.

Kısa bir süre önce de Merlinin Kazanı'nda Crytek kendi sanal gerçekliğini mi yaratacak? sorusunu sormuştuk.


Facebook Metaverse projesi için yayınladığı blog postunda " Metaverse yeni yaratıcılık, sosyal ve ekonomik fırsatlara kapı açacak" ifadelerini kullanıyor. Zuckerberg, bu kavramın yaygınlaşması durumunda dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitim veya kendini geliştirme fırsatından yoksun insanların, bu sanal ortam sayesinde fırsat eşitliğine kavuşacaklarını iddia ediyor.. Zuckerberg, bu kavramın yaygınlaşması durumunda dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitim veya kendini geliştirme fırsatından yoksun insanların, bu sanal ortam sayesinde fırsat eşitliğine kavuşacaklarını iddia ediyor.

Facebook kendi Metaverse'ünü kurmak için, gelecek 5 yıl içerisinde, Avrupa Birliği'ne özel 10 bin kişilik istihdam fırsatları ile bu projeyi gerçekleştirebilecek donanıma sahip "üst düzey yetenek ve beyinleri" bir araya getirmek istiyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2021 23:49
Metaverse gelsin ama umarım facebook yapmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2021 14:21
Şu yazım kurallarina dikkat etmemek size hiç yakışmıyor. "Metaverse'ünü" degil "Metaverse'sini" şeklinde yazilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2021 17:35
Başlat:Ready one player filmi gerçek olacak gibi heyecanla bekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook kendi Metaverse'ünü kuracak
İlginizi Çekebilir