Facebook'a göre Real Madrid ve Şanlıurfa derbide berabere kaldı

Furkan Güler 7.05.2018 - 14:10
Facebook'un çeviri algoritması bu sefer saçmaladı.

Son dönemlerde kişisel verileri üçüncü parti bir yazılım firmasının çalmasına göz yumduğu için eleştirilerin odağı olan Facebook, başka bir servisinde daha pot kırdı. Yabancı dilde paylaşım yapan sayfaları takip etmemize yarayan Facebook'un çeviri sistemi, Read Madrid futbol takımının resmi futbol sayfasında ilginç bir çeviriye imzasını attı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen El Classico derbisi, 2-2'lik skor ile sona erdi. Ancak Facebook, Real Madrid'in rakibi olan Barcelona'yı çeviri kısmında ülkemizin güzide illerinden bir tanesi olan Şanlıurfa olarak çevirdi.

Facebook, çeviride Barcelona'yı, Şanlıurfa yaptı

Facebook'a göre Real Madrid ve Şanlıurfa 2-2 beraber kaldı

Barcelona ve Şanlıurfa kelimelerinde harf benzerliğinin çok az olmasına karşın algoritmanın nasıl böylesine bir hata yapmasına kullanıcılar akıl sır erdiremedi. Fakat Facebook'un bu çeviri sistemini Google'ın çeviri sistemi ile karşılaştırdığımızda, Facebook'un kesinlikle sınıfta kaldığını söyleyebiliriz.

Facebook'un duruma ilişkin bir açıklama yapması beklenemez fakat kullanıcılar bu durum ile dalga geçerken, çeviriye düşük puan vermeyi ihmal etmediler. Türkçe çevirilerde kötü performans veren Facebook'un, diğer dillerde olan performansı ise merak konusu oldu.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 03:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2018 17:21
Bu çevirilerin tammaı otomatik değil. Bazıları manuel. VE o kadar troll var ki bunun gibi bazen gülünç şeyler çıkıyor karşımıza.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2018 15:05
facebook otomatik çeviri yapmıyor çevrilemeyen kısma herkes birşeyler ekliyor ve en çok oyu alan çeviri neyse o kabul ediliyor. daha öncede inciciler facebookun login ekranına ilginç şeyler yazdırmıştı oylamayı manipüle ederek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2018 14:57
hey yavrum hey :D:D:D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook'a göre Real Madrid ve Şanlıurfa 2-2 beraber kaldı
İlginizi Çekebilir