Falcon and the Winter Soldier izlemeye değer mi?

Murat Oktay 19.03.2021 - 17:34
Marvel'in MCU faz 4 içinde yayınladığı Falcon and the Winter Soldier bugün Disney Plus'da yayınlanmaya başladı. Peki dizi izlemeye değer mi?

MCU Faz 4 tüm hızı ile devam ediyor. Özellikle Avengers serilerini sevenlerin de merakla bekledikleri yapaımlar ortaya birer birer çıkıyor. WandaVision'ın ardından yayına giren Falcon and the Winter Soldier, bugün Disney Plus üzerinden yayınlanmaya başladı. Yaklaşık 50 dakikalık ilk bölümü izledik ve işte ilk yorumlarımız.

Falcon and the Winter Soldier izlemeye değer mi?

WandaVision geçtiğimiz günlerde final yapmıştı. Oldukça keyifli geçen bir sezonun ardından, Marvel boş durmadığını göstermek için, daha önce açıklanan zamanda diziyi yayına aldı. Eğer sorunun cevabını hızlıca almak istiyorsanız hemen yazayım. Falcon and the Winter Soldier dizisi, kesinlikle izlemeye değer. WandaVision benim gibi aksiyon seviyesi yüksek filmleri sevenler için pek de yeterli gelmemeişti. Yine de Marvel dedik, bağrımıza bastık. Ancak, Falcon and the Winter Soldier kesinlikle bu sınıfa girmiyor. Kısaca sebeplerine bakalım.

Falcon and the Winter Soldier izlemeye değer mi?

Gerek Falcon olsun gerekse Winter Soldier, her ikisi de Endgame'e kadar aksiyonun taa dibinde bulunan iki süper kahraman. Ancak yapıları gereği Falcon (Samuel Thomas Wilson) biraz daha naif bir karaktere sahip. Winter Soldier (Kış Askeri olarak da biliyoruz) nam'ı diğer Sergeant Barnes ise içindeki öfkeyi bastırmakta zorlanan bir yapıda. Karakter olarak böylesine zıt ikilinin bire araya gelmesi pek de kolay değil. Zaten ilk bölümde ikilinin yolları da pek kesişmiyor.

Konusu

Dünyayı kurtardıktan sonra her iki kahramanımız da kendi yollarına gitmiş ve sıradan insan rollerine bürünmüşler. Ancak geçmişin şeytanlarını savmakta zorlanan Winter Soldier ile, ailevi problemlerini çözmeye çalışan Sam'in zihinlerinde hala eski ortak dostları Kaptan Amerika'nın olduğu belli. Güne ayak uydurmaya çalışırken, her ikisi de oldukça zorlanıyor. 'Avengers: Endgame' olaylarının ardından, yeteneklerini ve sabırlarını test edecek büyük bir macerada bir araya gelecek olan ikilinin, ilk bölümde henüz yolları kesişmemesine rağmen, olay akışı bizi ufaktan buna hazırlıyor.

Aksiyon dozu güzel ayarlanmış, aynı zamanda karakterlerin, önceki savaşlarında yaşadıkları tramvatik olaylardan etkileşimleri de iyi bir şekilde diziye yansıtılmış. Dizi her ne kadar ikili üzerine kurulmuş olsa da, WandaVision'da da olduğu üzere MCU'nun diğer (çoğunlukla ana rolde olmayan) karakterleri de zaman içinde yer alacak.

Toplam 6 bölümden oluşan birinci sezonun ilk bölümü "New World Order" yani "Yeni Dünya Düzeni" olarak geçiyor. Zaten sadece başlığı bile kahramanların içinde bulunduğu durumu açıklamaya yetiyor. Dizinin ilk sezonu 23 Nisan'da yayınlanacak, 6. bölümü ile bitecek.

Bu arada ilk bölümün son sahnesinde, Marvel'in filmlerine özgü şok edici, sinir bozucu finali ile de karşılaşacaksınız. Şu an içim içimi kemiriyor. Önümüzdeki haftayı, sabırsızlıkla bekliyorum.

Dizinin tam oyuncu listesine buradan bakabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 19:27
wandavision da 60 larin sitcomu gibi basladi. sonra acildi. bu da oyle olur izlenir bence . milyon dolarlari falconun aslinda hayir icin calistigini para pul bizi bozar modunda yasadigini anlatmak icin harcamamislardir heralde ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 04:27
bucky ile sam'in gündelik hayatlarını görmek güzeldi iyi bir açılış bölümüydü her ne kadar durgun olsa da.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Falcon and the Winter Soldier izlemeye değer mi?
İlginizi Çekebilir