FETÖ'nün dahil olduğu Game of Thrones davası sonuca bağlandı

Furkan Güler 2.03.2018 - 15:01
Kafalar hala karışık.

Geride bıraktığımız sene FETÖ dava dosyalarından bir tanesi olan Game of Thrones davası sonuca bağlandı. Askeri lisede Game of Thrones izlettikleri gerekçesi ile ihraç edilen dört öğretmenin, beraat ettiği söyleniyor. İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nde İngilizce derslerinde Game Of Thrones izleterek "çocuklara müstehcenliğe teşvik etmek" suçuyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen 4 öğretmen artık serbest. Aydınlık'ın yaptığı habere göre 2011 yılında gerçekleşen olayda subayların ihracına karar vermiş olan hakimler ise FETÖ'nün askerli yargı yapılanması kapsamında yargılanacaklar.

FETÖ'lü Game of Thrones davası sonuçlandı

Ülkemizde yaşanan bu karışıklığın, global anlamda büyük bir izleyici kitlesine hitap eden kitap ve dizi serisine sıçraması bizleri oldukça şaşırtıyor. Ancak yine de davanın Game of Thrones çerçevesi içerisinde gerçekleşmesi, dikkatleri davanın üzerine topluyor.

Diğer bir yandan iddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen ve kendisinin de şikayet edildiğini söyleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Volkan Yetiştirici konu ile ilgili olarak, "Askeri Adalet Müfettişi tarafından teftiş geçirdim. Bu teftiş dolayısıyla uyarı cezası verildi. Daha sonrasında Maltepe Askeri Lisesinde görevliyken hukuka aykırı bir şekilde disiplin puanım komutanlar tarafından düşürüldü. Game of Thrones isimli diziyle ilgili idari tahkikat aşamasında İngilizce öğretmenleri lehine ifade veren öğrencilerin disiplin puanının komutanlarınca düşürülmeye başlanması üzerine, bir grup komutanından şikayetçi olundu. Hakkında şikayet bulunan bu kişileri ifade vermeye savcılığa davet etmeme rağmen gelmediler ve ilerleyen süreçte soruşturma savcısı olarak beni asılsız ithamlarla şikayet ettiler. Bu nedenle askeri adalet müfettişleri tarafından hakkımda soruşturma yapıldı." sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2018 15:28
ingilizce dersinde yabancı dizi izlettirmiş yabancı dillerini geliştirmek kulaklarının alışması için ne var bunda gayet normal bişe
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2018 18:59
ufak ufak uza bakayim şurdan hade!! ne kadar da basitmiş biz düşünemedik(!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
FETÖ'nün dahil olduğu Game of Thrones davası sonuca bağlandı
İlginizi Çekebilir