Fidyeciler, LoL, Teamfight Tactics ve anti hile programının kodlarını çaldı

Murat Oktay 25.01.2023 - 15:35
Riot Games'in başı hilecilerden sonra bir de fidyeciler ile derde girdi. League of Legends, Teamfight Tactics ve anti hile programının kodları çalındı.

Riot Games'in League of Legends, Teamfight Tactics ve eski antiheat programının kaynak kodlarını ele geçiren fidyeyeciler ödeme istiyorlar. Riot Games ise ödeme yapmayı red ediyor.

LoL, Teamfight Tactics ve anti hile programının kodları çalındı

Ekipler sistemin güvenliğini sağlamak için çalışırken firma da League of Legends ve Teamfight Tactics için içerik yayınlamayı durdurdu. Bu hafta içinde yayınlanması planlanan bir yama ile bu açıkların kapatılması bekleniyor. Oyuncuların Teamfight Tactics ve League of Legends için beklediği bazı değişiklikleri hayata geçirmek için düzeltmeler yapacak yamayı yakında alacak ancak daha büyük güncellemeler için beklemesi gerekecek.

LoL, Teamfight Tactics ve anti hile programının kodları çalındı

Firmadan gelen bilgilere göre saldırıda hiçbir oyuncu verisi veya kişisel bilgi ele geçirilmedi. Bununla birlikte, çalınan kodlarda oyunların yayınlanma garantisi olmayan prototip çalışması  ve şirketin paylaşmaya hazır olmadığı özellikler içerdiği de bildirildi.

Dolandırıcılar, eposta aracılığı ile firma çalışanlarından birini bir dosyayı yüklemesi için kandırmışlar. Bunun sonucunda tüm kodların olduğu klasör ve dosyalara ulaşarak ele geçirmişler. Riot Games geçmişte de bu tarz saldırılara uğramıştı. 2021'de ortaya çıkan bir çeteyi dava eden firmanın başvurusu red edilmişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2023 10:05
Hah bi bu kalmıştı şimdi hileden geçilmez..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fidyeciler, LoL, Teamfight Tactics ve anti hile programının kodlarını çaldı
İlginizi Çekebilir