Film tadında Dota 2 belgeseli

Kuntay Aybars 5.02.2015 - 22:28
"Biz topluluğuz!"
Hepimiz yıllardır oynadığımız ve gelişimine tanık olduğumuz oyunların attığı adımlarlı sanki kendimiz bu başarılara imza atmışçasına severek takip eder ve gururlanırız. Özellikle uzun zamandır oynadığımız oyunlarla aramıza bu şekilde bir bağ oluştururuz.

Bundan uzun uzun yıllar önce, Warcraft 3 zamanında, sadece bir modifikasyon, bir harita olarak ortaya çıkmış bir oyunun hikayesinden güzel bir belgesel konusu olmaz mıydı? Bizce olurdu ve görünen o ki bizimle bu konuda aynı fikirde olan başka insanlar da var.

2004 yılında emeklemeye başlayan, 2005 yılının sonlarına doğru ise bir anda ayağa kalkıp koşmaya başlayan bir oyunun hikayesi bu. Hiç destek almadan yıllarca ilerleyen, hem profesyonel oyuncularıyla, hem de günlük kullanıcılarıyla birebir iletişim halinde olan, her türlü olayı ve sorunu gözlemleyen bir geliştiriciye sahip bir oyunun hikayesi.

“Dota: We, the community” adı ile ortaya çıkan bu belgesel DotA ve Dota 2’nin tarihsel gelişimini oyuncuların ve sunucuların gözünden anlatıyor. 19 dakikalık bu belgeselde DotA’nın sevilen simaları, profesyonel oyuncular, organizatörler yaşadıkları olayları, güçlükleri ve mutlulukları bizimle paylaşıyor. Bunların yanı sıra ünlü Dota 2 sitesi joinDOTA’nın kurucusu Moritz “Moose”
Zimmermann tarafından hazırlanan ve ünlü Dota 2 takımı Na’Vi tarafından izleyicilerin beğenisine sunulan bu belgeselde bir de sürpriz konuk var!

DotA oyuncularının aklına gelen cevabı biliyoruz, yoksa bu videoda o mu var? En iyisi sizin bu videoyu izleyip görmeniz. Herkese iyi seyirler!

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Film tadında Dota 2 belgeseli
İlginizi Çekebilir