Final Fantasy XIV: Endwalker genişlemesi duyuruldu

Özgür Deveci 8.02.2021 - 14:12
Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan MMORPG oyunu Final Fantasy XIV'ün yeni genişleme paketi Endwalker duyuruldu.

Geliştirici ve yayıncı Square Enix, devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu Final Fantasy XIV'ün yeni genişleme paketi Endwalker'ı duyurdu. Genişleme, önümüzdeki sonbahar aylarında PlayStation 5, PlayStation 4, PC ve Mac platformları için yayınlanacak. Ayrıca oyunun PlayStation 5 sürümü için açık beta, 13 Nisan 2021 tarihinde 5.5 sürümüyle birlikte başlayacak. Tam sürüm ise, betadan kısa bir süre sonra erişime açılacak.

Oyunun PlayStation 5 sürümü 4K çözünürlük desteğinin yanı sıra daha hızlı yükleme süreleri ve büyük ölçüde iyileştirilmiş kare saniye hızları sunacak. Ayrıca çok sayıda yeni içerik, artırılmış seviye sınırı, yeni bölgeler, savaş sisteminde yapılan bazı güncellemeler, üstesinden gelinmesi gereken çeşitli zorluklara ek olarak crafting ve gathering gibi çok sayıda yeni özellik içerecek. Final Fantasy XIV'in yönetmeni Naoki Yoshida, oyunun geliştirilmeye devam edeceğini açıkladı.

Final Fantasy XIV: Endwalker genişlemesi duyuruldu

Final Fantasy XIV: Endwalker genişlemesi duyuruldu

Endwalker, A Realm Reborn ile başlayan uzun soluklu hikayeyi sonlandırmanın yanı sıra, yeni bir başlangıca işaret ederek uzun bir süredir hayranların ve yeni oyuncuların birlikte eğlenebileceği yeni maceralara zemin hazırlayacak. Bu genişleme paketiyle birlikte seviye sınırı 80'den, 90'a çıkıyor. Radz-At-Ham ve Garlemald'ın başkenti Thavnair dahil olmak üzere yeni bölgeler ve şehirler de oyuna ekleniyor. Yeni zindanlar ve sekiz oyunculu raid görevi olan Pandæmonium'a ek olarak Arkasodara kabilesi de genişleme paketiyle birlikte geliyor.

Endwalker ile iki yeni karakter sınıfı oyuna ekleniyor. Bunlardan ilki oyundaki diğer karakterlerin sağlığını iyileştirebileceğiniz ve onları koruyabileceğiniz Sage sınıfı olurken, diğeri ise daha çok hasar odaklı yakın menzilli savaşçı sınıfından oluşuyor. İkinci yeni iş, 14-15 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan Final Fantasy XIV Dijital Fan Festivali 2021 etkinliğinde gösterilecek. Bunlara ek olarak Dash adasında çiftçilik yapabileceğiniz, Island Sanctuary adında yeni bir oynanış unsuru da genişleme paketiyle birlikte geliyor.

PlayStation 4 platformunda Final Fantasy XIV Online hesabına sahip kayıtlı oyuncular, oyunun yeni nesil sürümünü ek bir ücret ödemeden indirebilecek. Son olarak Final Fantasy XIV: Endwalker için yayınlanan teaser videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 17:52
Adamlar teaser videosu yapmayı çok iyi biliyorlar ya.İzlerken bile insanı oyunu oynamak için gaza getiriyor. Şu an free triala heavensward paketinide zaman sınırı olmadan koydular.Bakmak lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy XIV: Endwalker genişlemesi duyuruldu
İlginizi Çekebilir