Firmaların beceriksizliğini oyuncular kapatıyor

Murat Oktay 31.10.2022 - 14:35
Oyunlar için hazırlanan modlar o kadar ileri seviyelere geldi ki satın aldığınız yapımı bir şahesere döndürebiliyor.

Cyberpunk 2077 çıktığında hataları, performans sorunları gibi bir çok sebepten ötürü eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Oyuncular haksız da sayılmazdı. Ödedikleri parayı bir kenara bırakın, onca zamandır heyecanla bekledikleri yapımın böylesine hatalarla dolu bir şekilde piyasaya sunulmuş olması herkesi hayal kırıklığına uğratmıştı.

Oyun modları, yapımı baştan sona değiştirebilir

Gel gör ki yapımcılar bu hataları düzeltmeyi uzunca süre de sağlayamadılar. Oyuna olan ilgi her geçen gün azalamasına rağmen, mod yapımcıları boş durmadılar. Firmanın eksikliklerini düzetltebilmek için en az bir firma çalışanı kadar emek harcadılar. Örneğin Cyber ??Engine Tweaks modu, TAA'yı kapatabilme, hata ayıklama menüsünün kilidini açabilme veya başlat menüsünü atlayabilme gibi özellikleri oyuna getirdi.

Elbette oyunları düzenlemek için geliştirilen bu modlar sadece hataları gidermiyor. Kimileri çok daha keyifli bir hale getiriyor. Örneğin Max Payne için hazırlanan Kung Fu modu. Oyundaki dövüş animasyonlarını değiştirerek kung fu yapmanınzı sağlayan mod sayesinde Max Payne'i oynamak bir festivalde gezinmek kadar eğlenceli bir hale dönüşüyor.

Oyun modları, yapımı baştan sona değiştirebilir

Ayrıca görselliği de geliştiren modlar var. FromSoftware Elden Ring için bir dizi görsel geliştirme sözü vermiş olsa da bu henüz gerçekleştirmedi. Bu da mod yapımcılarını üzmüş olmalı ki Elden Ring modu gibi bir çok düzenleyici mod ortaya çıktı. Mod, Elden Ring'e getirdiği yeni HD dokuları sayesinde, görselliği oldukça üst seviyeye taşıyor. Mod, Lands Between'deki tüm çevresel dokuları elden geçirerek karakterler, zırhlar ve silahlar için yeni dokular ekliyor. Bu sayede de daha kaliteli grafiklere ulaşmış oluyorsunuz.

Bir yapımı hataları ya da eksiklikleri ile birlikte çıkartmak anlaşılabilir bir durum olsa da biz oyuncular bunu beklemiyoruz. Sonuçta hem heyecanımız ölüyor hem de ödediğimiz paranın karşılığını alamadığımızı düşünüyoruz. Çok güzel bir sözümüz var: "Akıl, akıldan üstündür". Hiç beğenmediğimiz bir yapım, ufak bir eklenti ile en çok keyif aldığımız yapımlardan biri olabilir. Bu sebeple mod yapımcılarına da bir şans vermek aldığımız keyfi çok daha üst seviyelere taşıyabilir.

Bu alanda en çok takip edilen sitelerden biri olan Nexus'u sizlerin de takip etmesini öneririm. Özellikle Witcher 3'ün modlar ile ne hale geldiğini düşünürsek çok başarılı yapımlar var. Benden söylemesi.

Sizlerin de oyunlarınızda kullandığınız modlar varsa yorumlarda diğer takipçilerimiz ile paylaşmanızı rica edeceğiz. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşabilir ve aldığımız keyfi artırabiliriz.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 21:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2022 17:59
Bkz. Mount and blade bannerlord
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2022 19:29
kolaysa oyuncular yapsın abuk sabuk modlarla hilelerle oyunu başka bir biçime sokmak bence komik.
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2022 11:22
Birçok mod oyunu iyi yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2022 17:28
murat abi böyle özgün yazılarını beğenerek takip ediyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2022 07:30
Modlamaya başlayınca anlıyorsunuz bazı oyunların kodu gerçekten berbat, payday 2'nin AI kodu mesela 1 ay ustanın elinden geçmiş, sonra ustayı kickleyip çöp bir geliştirici başa getirilmiş, her şeyi bozulmuş hissiyatı veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 1.11.2022 23:34
Güzel bi yazı olmuş. Ben de arada bir kullanıyorum çok eğlenceli)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Firmaların beceriksizliğini oyuncular kapatıyor
İlginizi Çekebilir