Fortnite para kazanma fırsatı sağlayacak

Batuhan Bolat 21.03.2023 - 00:11
Epic Games, Fortnite için yaratıcıların gelir elde etmesini sağlayacak yeni bir program duyurdu. Bu program sayesinde Fortnite para kazanma fırsatı doğacak.

Epic Games yakında Fortnite için Unreal Engine Editörü'nü, Creative 2.0 olarak da bilinen editörünü çıkaracak. Bu güncelleme, yaratıcıların özel nesneler, animasyonlar ve betiklerle çok daha büyük haritalar oluşturabilmesine olanak tanıyarak oyunu tamamen değiştirecek. Bu güncelleme ile Fortnite para kazanma üzerinde adım atılmış olacak.

Fortnite para kazanma artık gerçek olacak

Büyük güncelleme 22 Mart Çarşamba günü çıkacak. Güncellemenin birçok kez ertelenmesi göz önüne alındığında, Fortnite oyuncuları nihayet birkaç gün içinde çıkacak olması nedeniyle mutlu. Creative 2.0 çıktıktan sonra, oyuncular özel haritalarından para kazanabilecekler. Bu, şu anda yalnızca İçerik Üreticisini Destekleme programına (Support-A-Creator program) kayıtlı yaratıcılar için ek bir gelir kaynağı olacak.

Resmi olarak Fortnite için Unreal Editor olarak bilinen Fortnite Creative 2.0, oyunun Yaratıcı modunun evrimi olacak. Topluluğun Fortnite içinde kendi oyunlarını oluşturmasına izin verecek. Tim Sweeney, Fortnite Creative 2.0'ın oyuncuların "Çok yüksek kaliteli oyun içeriği ve kodlaması oluşturmasına ve bizimle herhangi bir anlaşma yapmak zorunda kalmadan bunu Fortnite'a yerleştirmesine olanak tanıyacağını" ve bunun "herkese açık olduğunu" belirtti.

Roblox'a benzer şekilde, Fortnite'ın Unreal Editor'ü, içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmalarına izin verecek. Sweeney, "Bir ekonomi inşa ediyoruz." sözlerine yer verdi. Ayrıca, "Bu durum içerik oluşturucularının fiilen iş kurmalarını ve içeriklerini oynayan insanlardan kaynaklanan ticaretten kar elde etmelerini destekleyecek." sözlerine de yer verdi.

Fortnite Creative 2.0 ile ilgili önceki sızıntılar, kendi modellerinizi, haritalarınızı, araçlarınızı ve daha fazlasını oluşturmayı içeren çok sayıda şeyin içereceğini gösterdi.

Fortnite İçin Unreal Editor (UEFN) ile neler yapabilirsiniz?

UEFN, Fortnite kreatif araç setinde kullanılan kavramları yeni özellikler ve yetenekler ekleyerek geliştiriyor. Beta, içerik oluşturuculara, geri bildirimlerine göre gelişecek olan erken bir UEFN sürümü sağlayacak. UEFN'nin Beta sürümü ile şunları yapabileceksiniz:

  • Modelleme ve malzeme araçlarıyla özel içerik oluşturma
  • Dokuları, animasyonları ve sesi içe aktarma
  • VFX efektleri oluşturmak için Niagara'yı kullanma
  • Control Rig ve Sequencer ile canlandırma
  • Verse ile oyun tasarlama
  • Manzaralar oluşturma
  • World Partition ile daha büyük deneyimler yaratma
  • Varlıkları keşfetmek ve içe aktarmak için Fab'ı kullanma
  • Başkalarıyla gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmak için canlı düzenlemeyi kullanma
  • Skein ile işbirliği için entegre revizyon kontrolü
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
RecLast
RecLast 21.03.2023 18:07
Core diye birşey zaten vardı. Gayet başarılı ve crypto yada entegre etmeye başlamışlardı iyice. Yine Unrea Engine ile çıkmış birşeydi. Epic Games de benzerini yapacak sanıyorum ve Fortnite üzerinden gitmeyi planlıyor gibi. Para kazanma olayını Crypto ile yapsa harika olur bence. Potansiyeli var oyun geliştiricilerinin ilgisini çekecektir. Oyun geliştirme süreci çok uzun zaman alan birşey olduğu için Core gibi uygulamalarda zamandan kazanarak çok hızlı prototip işler çıkarılabiliyor. Buda öyle olacak gibi. Başarılı oyunların büyük çoğunluğu modlamalardan çıktığını düşünürsek kesinlikle ilgi duymak ve adım atmak gerek diye düşünüyorum bu platforma. Core da buda ileride çok farklı yerlere gidecek. Rez almak gerek.
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2023 07:12
Fortnite zaten çok ilerideydi şimdi daha ileride oldu, UEFN haritalarına bakabilirsin gerçeğin üstünde. Fortnite skini olmasa fortnite olduğunu anlayamazsın oyunun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2023 07:11
Zaten para kazanma fırsatı vardı kod kullanıp marketten eşya alarak Her 10000 VBUCKS harcayınca kodunu kullandığın kişiye 5 USD veriyordu. Şimdi ise Creative 2.0 yani UEFN ile harita yapma çıktı. Bununla beraber Creator Economy 2.0 çıktı harita ile etkileşime geçen sayısına oranla para kazanıyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2023 18:18
Ya bu tam benlik zaten unreal engine 5 te modelleme haritalar animasyonlar yapıyorum bu benim için çok iyi oldu cok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fortnite para kazanma fırsatı sağlayacak
İlginizi Çekebilir