Pause
Sokak lambaları, asfalt, nitro, R&B, 300 beygirlik hız canavarları... bunların hepsini unutun ve bunlarsız bir yarış oyunu düşünün! Mayıs ayında satışa sunulacak olan Fuel, size tüm bu yukarıda saydıklarımızı vadetmiyor. Yanlış okumadınız gerçekten de vadetmiyor! Öyle ki Fuel’de, Off-Road araçlarıyla, ATV’lerle, Jet Ski’lerle yarışma deneyimini yaşayacağız! Yapımcı koltuğuna Firetoad Software’in oturduğu Fuel, bir süre önce isim değişikliği yaşadı. Öyle ki yapım ilk olarak Everglade Rush ismiyle duyurulmuştu. Ancak yapımcı ve yayıncılar oyunun ismini Fuel olarak değiştirdi.
Yapımda bulunacağımız mekanlar bir hayli ilginç. Öyle ki Karayip’in cennet gibi atmosferinde Jet-Ski’lerimiz ile yarışırken, Fas’ın uçsuz bucaksız çöllerinde Off-Road araçlarımızı süreceğiz. Sadece bu kadar da değil; Kuzey bölgelerinin karla kaplı zeminleri de bizi ve ATV’lerimizi bekliyor!
Henüz hakkında pek bilgi verilmeyen bir puan sistemi bulunuyor oyunda. Yarış kazandıkça ya da yarış içerisinde kazandığımız puanlar ile bazı özellikler satın alabileceğiz. Bu özellik ne kadar ayrıntılı olacak bilemiyoruz ancak bunların arasında muhtemelen özel yakıtlar ve gizli müsabakalar bulunacak.
Oyunda bulunacak parkur ve araç sayısı bir hayli fazla. Öyle ki 30 farklı bölgede, 70 tane yarışabileceğimiz parkur, Fuel ile karşımıza gelecek. Tabi ilk etapta bunların hepsi açık olmayacak. Büyük bir kısmı, oyunda ilerledikçe aktif olacak. Aynı şekilde araç seçeneğimiz de bir hayli fazla. 35 adet aracın bulunduğu Fuel, bize oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Bu seçeneklerin Off-Road, ATV ve Jet-Ski başlıkları altında toplandığını düşünürsek, her bir başlıkta 15 araç olması ve yarışılabilecek parkur sayısının 70 olması, Fuel için çok büyük bir artı.
İçerisinde 15 tane gizli bölüm bulunacak olan Fuel’de, sürüş kabiliyetlerimiz büyük önem taşıyacak. Jet-Ski ile denizde süzülmek çok farklı bir oynanış getirirken, ATV’ler ile karda yol almak veya Off-Road araçlarıyla çölde mesafe kat etmek, farklı oynanış dinamikleri gerektirecek. Herşeyden önce zeminin ve çevrenin etkisi oldukça hissedilecek. Bazı geçtiğimiz mekanlar yıkılabilecek ve önümüze engeller çıkabilecek.
Bol karakterler, az mod
Fuel’de karakterler de önem taşıyor. Zira oyunda bulunan her yarışçı hakkında kısa bilgiler bulunuyor. Öyle ki aralarında Kenya’lı tarih profesöründen timsah avcısına kadar çeşitlilik gösteren yarışçılar mevcut. Açıkçası bu bilgilerin oyuna katkısının ne olacağı merak konusu.
Firetoad Software, oyuna multiplayer da hazırlıyor. Öyle ki 4 kişiye kadar çoklu oyuncuya izin veren yapım, split screen seçeneği de içeriyor. Yalnız Fuel keyfini arkadaşlarımızla yaşamamız için çok fazla mod’umuz yok. Time Trials ve Freeroam isimli 2 mod ile idare etmemiz gerekiyor.
Az sistem
Minimum sistem gereksinimine göre Fuel, Windows 98/ME/2000/XP işletim sistemlerinde, 1 GHz işlemci ve 128 MB RAM ile oynanabiliyor. Ekran kartı için ise en az 64 MB’lık GeForce 3 yeterli olacak. Tabi bunlar en düşük sistem ihtiyacı. Önerilen sistem ile minimum arasında tek fark işlemci! Yapımcıların önerisi 1.5 GHz işlemci, 128 MB RAM ve DX9 destekli 64 MB’lık ekran kartı.
Genel olarak bakıldığında Fuel, checkpoint’ler arasında zaman karşı, genel olarak ise rakiplerinize karşı yarıştığınız eğlencelik bir oyun gibi gözüküyor. Artık iyice aşina olduğumuz sokak yarışlarından biraz sıyrılıp Off-Road ile çöllere talan edip, ATV ile karlara hücum edip, Jet-Ski ile engin denizlerde süzülmek gerçekten eğlenceli olabilir. Fuel ile bizi tam manasıyla ne beklediğini Mayıs ayında öğreneceğiz. Oyuna dalıp gerçek hayatı unutmayın...
Yorumlar (2)
Xboxda oynadım süper pc ye hala cıkmadı
Bu oyunun ön incelemesi yapıldığı için MK ya teşekkür ederim.Bu oyunu çok çok az kişi duymuştur ismini ama ben tam 4 yıldır bu oyunu bekliyorum hep ertelendi bi türlü çıkamadı ama en sonunda bi aksilik olmazsa 2 Mayıs da çıkacak.