1/5

Gamescom Günlükleri: Bölüm 1

Arda Gündüz 24.08.2010 - 18:41
Merlin'in Kazanı, Gamescom 2010'dan bildiriyor
Merlin’in Kazanı olarak, Gamescom fuarını canlı izlemek ve yeni çıkacak oyunları bizzat yerinde test etmek üzere, acar muhabirimiz Arda’yı görevlendirdik. Fuardan bir gün önce Electronic Arts’ın konferansına katılan Arda, hemen ilk izlenimlerini bizimle paylaştı. Sözü fazla uzatmadan Arda’ya dönüyoruz, bakalım şu günlerde tüm oyuncuların gözünü diktiği Köln’de yenilikler neler?

Gamescom Günlükleri: Bölüm 1
EA BASIN KONFERANSI

EA basın konferansının yapılacağı Palladium binasının önüne geldiğimde, aşırı insan yoktu. Kapıların 15:30’da açılacağı ve konferansın da 16:00’da başlayacağı belirtilmişti. Saatler 15:30’u gösterdiğinde, halen dışarıda beklemeye devam ediyorduk, ancak kalabalık da giderek artmıştı. Çeşitli ülkelerden birçok basın mensubu çevremdeydi. Saatler 16:00’yı geçtiğinde kapılar açıldı ve ilk olarak ana salona geçtik. Burada bizlere, FIFA 11 ve EA’in fuarda tanıtacağı oyunların videolarını içeren DVD’ler dağıtıldı. Kısa bir bekleyişin ardından konferans salonuna geçtik ve o andan itibaren şov başladı.

Burada bizlere hem EA’in, hem de beraber çalıştığı firmaların çok beklenen oyunları tanıtılacaktı. Heyecan tamamen doruktaydı. Oyunların isimlerinin de açıklanmasıyla birlikte, herkes gözünü kırpmadan ekrana kilitlendi ve bundan sonra bombalar da ardı ardına patladı. Beklenen oyunlarla ilgili son derece güzel görüntüler ve bilgiler edindik. Kimi oyun daha ayrıntılı biçimde görücüye çıkarken, kimisi yine meraklı gözler arasında gözüküp kayboldu. Edinebildiğimiz bilgileri gelin sizlerle de paylaşalım...

Gamescom Günlükleri: Bölüm 1
THE SIMS 3

Büyük şovda ilk olarak The Sims 3 sahne aldı. Kimi insanın artık bıkmış olduğu bu konsept, artık bambaşka bir boyut kazanmaya çalışıyordu. Öncelikli olarak, komşuluk ilişkileri ve onlarla girilecek olan etkileşimlerde inanılmaz bir artış gözüküyor. Yani yapımcıların da deyimiyle, resmen bir hayatı oynamaya ve yaşamaya başlıyoruz. Burada yararlanabileceğimiz ya da rastlayabileceğimiz birçok şey olacaktır. Bunların çoğunu da sizlerin hayal güçlerine bırakıyoruz. Ev dizaynlarıyla birlikte, kendi evlerimizi değişik şekillerde inşa edebiliyor, ayrıca seyahatlere gidebiliyoruz.