1/7

Gamescom Günlükleri: Bölüm 3

Arda Gündüz 24.08.2010 - 18:40
Gamescom'un nabzını tutmaya devam ediyoruz
Fuarın ikinci günü, aslında pek çok ziyaretçi için birinci gün demekti. Çünkü bugün Gamescom 2010 halka da açılıyordu. Sabah fuar yerine gitmek için hareket ettiğimde, sokaklarda her zamankinden fazla insan olduğunu gördüm. Normalde rahatlıkla binebileceğiniz toplu taşıma araçları, hınca hınç dolmuştu. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen, Gamescom 2010 ziyaretçileri yollara düşmüşlerdi bile. Nitekim, fuar alanına vardığımızda, ne kadar büyük bir kalabalıkla beraber olduğumuzu daha iyi anladık. İyi ki basın kartım vardı, yoksa içeri girmek için epeyce vakit kaybedecektim.

Bugün THQ görevlileriyle sık sık bir araya geldik. Çeşitli oyunları hakkında bilgi alma şansına sahip olduk. Koskoca bir kat tamamen THQ’ya verilmişti ve her oyun farklı odalarda tanıtılıyordu. Kendi içlerinde bir kat planları bile vardı. İsteyenler, bir şeyler de yiyip içebiliyordu. Şovun en önemli firmalarından biriydi hiç kuşkusuz. THQ’dan sonra çekimler yapmak ve fotoğraflar çekmek için dışarı çıktığımda, işimin düne göre daha zor olduğunu fark ettim. Tüm oyunların başında inanılmaz sıralar vardı. Bazılarını dün oynayabildiğim için şükrederken, oynamam gerekenler konusunda kara kara düşünmeye başlamıştım. Yine de, oynamayı ya da görmek istediğim iki oyunu daha bugün aradan çıkardım ve izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. İşte bugünkü oyunlarla ilgili elde ettiğimiz ilk izlenimler;

Gamescom Günlükleri: Bölüm 3
WARHAMMER 40K – DARK MILLENIUM ONLINE

Massively multiplayer olacak olan bu yapımda görevli kişilerle yaklaşık 15 dakika süren yüz yüze bir görüşmem oldu. Buna istinaden benimle ufak tefek bilgiler de paylaştılar. Öncelikli olarak tanıtım videosunu izledik ve robotların ön planda olduğunu gördük. Daha sonra kendilerine; WoW gibi bir konseptle, massively multiplayer konusunda nasıl baş edeceklerini sordum. Özellikle oyundaki silah kullanımları ve dinamikleri üzerinde durdular. Bu konuda tamamen Dark Millenium’a özel bir sistemin geliştirileceğinden bahsettiler. Grafik motorunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını sorduğumda ise, aynı motor üzerinde çalışılacağı bilgisini aldım.

Randevulu olarak görüşme yaptıkları için sözü fazla da uzatmak istemedim ve çıkış tarihi olarak ne zamanı hedeflediklerini sordum. Warhammer 40K – Dark Millenium, 2013 senesi içerisinde bizlerle olacakmış. Muhtemelen daha nice fuarlar boyunca, Dark Millenium’u görme şansımız olacaktır. Burada herhangi bir oynanış gösterimi yapılmadı; muhabbetimizden sonra Homefront’u görmek üzere odadan ayrıldım.