1/2

Gears of War: Judgment

Hasan Uğur Nayır 9.06.2012 - 15:34
Daha öncesinde neler yaşandı?
Uzunca zamandan beridir, Gears of War üçlemesinin öncesini ele alacak yeni bir GeOW üçlemesinin geliştirildiğine dair dedikodular vardı. People Can Fly’ın bu projeyi hazırladığı söyleniyordu. En başta Game Informer’ın kapağında, sonrada E3’teki video ile gerçek açığa çıktı ve Gears of War: Judgment resmi olarak duyuruldu. Bu yazının ilk bilgileri ve ilginç söylentileri kapsadığını belirteyim.

Savaşın başları!

Açıkçası yapımın hikayesi hakkında tam olarak detaylar bilinmiyor; ancak işin içinde tanıdık isimler Damon Baird ve Augustus Cole’un olduğunu, ortada ihanet suçlamasının yer aldığını gayet iyi biliyoruz. Bu sefer hikaye önceki oyunlara göre daha detaylı ve daha derinlemesine olacak. Hikaye daha ön plana çıkacak ve kullanıcıları etkileyecek. Yeni GeOW hakkında yetkililerden de ilginç açıklamalar geldi. Epic Games'ten Cliff B, tekrar oynanabilen oyunların daha iyi oyunlar olduğunu söyleyip, örnek olarak yeni GeOW'u verdi. Dinamik respawn sistemi sayesinde oyuncuların bir bölgeyi tekrar oynadıklarında, aynı şeylerle karşılaşmayacaklarını belirtti.
Gears of War: Judgment
Yapımda seride ilk defa yer alacak “OverRun” adında bir mod var. Bu modun en önemli özelliği ise seriye sınıf sistemini getirmesi. Medic, Soldier, Engineer ve Scout sınıfları seçiliyor, bu durum aslında COG’lar için geçerli. Her COG karakterinin karşı geldiği sınıf oluyor. Mesela Damon Baird, Engineer olacak. Turret kurabilecek. Bu oyunda ilk defa göreceğimiz Sophia Hendricks, Medic rolünü üstleniyor. Medic'te yenilik olarak yeni bir el bombası var. Ancak bu bomba düşen takım arkadaşlarımızı ayağa kaldırmak için kullanılıyor. Oyunda daha önceden bildiğimiz karşılıklı oynadığımız normal multiplayer modları ise yerini koruyor.