Genç bir Türk ekibinden umut verici bir proje: Alpha Team

Murat Halilbeyoğlu 2.07.2013 - 10:45
Daha da ileriye!
Oyun dünyasında her ülkenin bir yerden başlaması lazım. Evet, Türkiye olarak bu konuda hala birçok ülkeye göre gerideyiz ancak bu bizi yıldırmamalı. Nitekim bu endüstride diğerlerinin elinde fazla olmayan bir avantajımız var. Genç ve yaratıcı iş gücü.

Bildiğiniz gibi Merlin'in Kazanı olarak Türkiye'de Türk oyun severler tarafından yapılan profesyonel ya da amatör her türlü oyun ve oyun projesinin yanında duruyoruz. Amacımız bu tarz hayalleri olan herkesi bir şekilde cesaretlendirip onları da kendi hayalleri peşinde koşmasını sağlamak.

Şimdiki proje ise Murat Aşıkoğlu adlı bir okurumuz ve Ninova Games hakkında.

Adaşım olan Murat henüz 17 yaşında. Kendisinin küçük bir ekibi var ancak onların hayalleri büyük ekipler kadar güçlü. Şu sıralar kendisi ve ekibi Alpha Team adlı bir oyun üzerinde çalışıyorlar. Oyunu CryEngine 3 motoru ile geliştiriyorlar.

Kendilerinin https://www.facebook.com/NinovaGames adresinde bir Facebook sayfası var. Ayrıca oyunları Steam üzerinde  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=155383268 adresinde tasarım olarak da bulunmakta.


Steam'de oyun haritasından ufak tefek görseller mevcut. Şu anda oyun içi görsel veremiyorlar çünkü takipçilere ve oyun severlerin karşısına sağlam çıkmak. O yüzden şimdilik bir duyuru ile yetiniyoruz. Şimdi biraz da Murat'ın ağzından ekibini ve oyununu dinleyelim:

"Amatör bir grubuz yaklaşık 10-15 kişi diyelim. Ama profesyonelleri aratmayacak bir oyun yapmaya çalışıyoruz. Oyunumuz Türkçe-İngilizce 2 dil şeklinde olacak. Türkçe dublaj ve İngilizce dublaj olarak 2 şekilde olabilir. Bayadır çalışıyoruz yaklaşık 5 aydır. Ama 3D Modelleme konusunda eksiğimiz var size bu mesajı atmamın sebebi oyunumuz için bu eksiklikleri gidermek ayrıyetten azda olsa tanınmış olmamız."

Bizler de Murat'ın bu isteğini yerine getirmeyi bir görev biliriz. Tıpkı her Türk oyunu için yapmaya niyetlendiğimiz gibi. Öte yandan kısa zaman içinde Murat'ın yazısında da  Alpha Team'i daha detaylı öğrenebileceksiniz.
Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 07:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Genç bir Türk ekibinden umut verici bir proje: Alpha Team
İlginizi Çekebilir