Godfall, AMD ekran kartları için Ray Tracing desteği kazandı

Özgür Deveci 20.11.2020 - 20:16
Counterplay Games tarafından geliştirilen looter-slasher oyunu Godfall, AMD ekran kartları için Ray Tracing desteği kazandı.

Geliştirici Counterplay Games ve yayıncı Gearbox Publishing, looter-slasher oyunu Godfall'un PC sürümü için 2.0.95 güncellemesini yayınladı. Yayınlanan güncellemeyle birlikte AMD ekran kartına sahip PC kullanıcıları Ray Tracing desteğine kavuştu. Buna ek olarak NVIDA ekran kartları için Ray Tracing desteğinin gelecekte yayınlanacak bir güncellemeyle oyuna ekleneceği belirtildi.


AMD'nin daha önce bazı oyunlarda Ray Tracing yöntemlerini kullanmakla NVIDIA'yı eleştirdiğini unutmayalım. Godfall, her ne kadar DXR aracılığıyla bu teknolojiyi destekleyecek olsa da, geliştirici ekip Ray Tracing'i AMD ekran kartlarına özel olarak geliştiriyor. En azından şimdilik. Şu an neden NVIDIA GPU'ların desteklemediğine dair Counterplay Games cephesinden herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca Godfall, AMD'nin sponsor olduğu bir oyun olduğu için DLSS 2.0 için de destek olmayacağını varsayabiliriz.

Godfall, AMD ekran kartları için Ray Tracing desteği kazandı

NVIDIA ekran kartları için Ray Tracing desteği ileride yayınlanacak bir güncellemeyle eklenecek

Godfall, cesur şövalyeler ve gizemli büyülerle dolu ışıltılı bir fantezi evreninde geçen yepyeni bir yeni nesil looter-slasher oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oynanışının temelinde üçüncü şahıs yakın dövüş savaşları bulunan bu fantastik aksiyon RPG’si ile ganimetler toplayacak, efsanevi zırh setleri kuşanacak ve gözünü kan bürümüş düşmanlarla savaşacaksınız. Zorlu meydan okumalara göğüs gereceğiniz ve karşınıza çıkan orduları bozguna uğratacağınız bu oyunda baş döndürücü ganimetler kazanabilirsiniz.

Geliştirici ekip tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Yayınlanan 2.0.95 güncellemesi sadece PC kullanıcıları içindir. Bu güncellemeyle birlikte AMD ekran kartına sahip kullanıcılar, Godfall'u Ray Tracing açık bir şekilde oynayabilecekler. Oyuncuların bunu etkinleştirmesi için en son AMD GPU sürücülerine sahip olması gerekiyor. Ayrıca NVIDIA ekran kartları için Ray Tracing desteği, ileride yayınlanacak bir güncellemeyle birlikte oyuncuların kullanımına sunulacak." sözlerine yer verildi.

Son olarak oyunun PC sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 ya da Intel Core i5-6600

Bellek: 12 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon RX 580 8 GB ya da NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 ya da Intel Core i7-8700

Bellek: 16 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB ya da NVidia GeForce GTX 1080Ti 11 GB

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Godfall, AMD ekran kartları için Ray Tracing desteği kazandı
İlginizi Çekebilir