Gökdelen nasıl bir film?

Furkan Güler 11.07.2018 - 13:59
Dwayne Johnson bu kez hızlı ama öfkeli değil.

Global anlamda sinemanın en iyi aksiyon filmlerini ortaya koyan Hollywood, her sene olduğu gibi bu sene de yine onlarca aksiyon filmini seyircisinin karşısına koymaya devam ediyor. Adı aksiyon filmleriyle öne çıkan Dwayne Johnson ise yine başka bir aksiyon filmiyle sevenlerinin karşısına çıktı. Hızlı ve Öfkeli serisine katıldıktan sonra ününe ün katan oyuncu, bu kez Gökdelen filminde başka bir başrol olmadan filmi taşımayı başarmış. Hikayemiz Çin'de büyük bir gökdelende geçiyor. Eski asker, emekli FBI mensubu ve yıllarca rehine kurtarma operasyonlarında yer almış Will Sawyer karakterini canlandıran Dwayne Johnson, filmde Ghost in the Shell'den tanıdığımız Chin Han'ın canlandırdığı Zhao Long Ji isimli karakterin emri altında çalışmaya başlar. Hayalindeki gökdeleni yapan ve gökdelene Pearl ismini koyan Zhao, gökdelenin tüm güvenlik işlerini Sawyer'a emanet eder.

Skyscraper nasıl bir film?

Gökdelenin yapımı sırasında İskandinav bir tetikçiyle ters düşen ve ona haraç vermek zorunda kalan Zhao ise gökdelenin yapımının ardından bu kötü adamın ve ekibinin saldırısına uğrar. Fragmanlarda gösterildiği gibi içerisinde yangın çıkan gökdeleni ateşe veren grup ise ilgili tetikçinin paralı askerlerden oluşan grubudur. Bu kısımda filmin iki ayrı senaryo gidişatına sahip olduğunu belirtmek zorundayım. Çünkü filmde bir tarafta Zhao ve paralı askerlerin arasında yaşanan çekişmeyi izlerken, diğer bir tarafta yanmakta olan gökdelen içerisinde mahsur kalmış Will Sawyer'ın ailesini ve kurtarılmasını izliyorsunuz. Gökdelen çok yüksek olduğundan içerisinde kapana kısılan aileye ne polisler ne de başka bir devlete bağlı olan ekip, maalesef müdahale edemiyor. Bu sebepten dolayı filmin büyük bir kısmında Will Sawyer'ın ailesine ulaşmak için geçtiği zorlukları izliyorsunuz. Film genel itibariyle klişe bir aksiyon filmi olduğundan dolayı, yaşanan tüm çatışma ve dövüş sahnelerini sanki başka filmlerde de görmüş hissine kapılabiliyorsunuz.

Filmin tek iyi yanının, Will Sawyer'ın gökdelen içerisinde ve dışarısında karşı karşıya kaldığı anlar olduğunun altını çizmek istiyorum. Dwayne Johnson için "Ha atladı, ha atlayacak" denilen kısımlar seyircide heyecan oluşturabiliyor. Ancak bu zorlu engellerde bir bacağının neredeyse yarısı olmayan (Will Sawyer aynı zamanda savaş gazisi) ana karakterimizin o engelleri nasıl aştığı ise kafa karıştırıcı olmuş. Örnek vermek gerekirse Will Sawyer'ın gökdelenin 50. katına denk gelen bir vinç üzerine tırmanırken engeli yüzünden hiç sıkıntı yaşamaması gibi durumlar, göze fazlasıyla batıyor.

Gökdelen

Yapı itibariyle Die Hard serisine benzeyen, fakat aksiyon ve gerilim tarafında Die Hard'ın oldukça altında kalan Gökdelen, belki biraz daha Will Sawyer'ın ailesine odaklanıp gerilim tarafını yüksekte tutsaydı, çok daha iyi bir film olabilirdi. Hali hazırda senaryo anlamında pek ilginç olmayan film, bu sebepten dolayı Dwayne Johnson ön plana çıkartılarak seyircilerin önüne konulmuş. Eğer sıkı sıkıya bir Dwayne Johnson hayranıysanız, film sizin için eğlenceli olabilir. Fakat sizde heyecan duygusu uyandıracak bir aksiyon filmi arıyorsanız, Gökdelen'den kesinlikle uzak durmanızı öneriyorum.

Sona geldiğimizde Gökdelen (Skyscraper), fragmanlarda gördüğünüzün aynısını verebilecek potansiyelde olmuş. Yani filmde senaryo anlamında herhangi bir sürprizle karşılaşmayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sandora
Sandora 12.07.2018 19:54
Allahtan öfkeli değil yoksa sırtında scout füzesiyle koşacak düşmanların peşinden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gökdelen
İlginizi Çekebilir