Google Gemini Tanıtımda Sahtekarlık Yapmış

Bahadır Arda 9.12.2023 - 17:52
Google, yapay zeka modeli Gemini'nin gösterisini iyileştirmek için videoda düzenleme yaptığını kabul etti. Videoda AI, gerçek zamanlı komutlara yanıt veriyor gibi görünüyor.

Google, yapay zeka (AI) modelinin yeteneklerini sergileyen bir videonun gerçekte olduğundan daha iyi gözükmesi için düzenlendiğini kabul etti. "Gemini" adlı bu demo, YouTube'da 2 milyondan fazla izlenme aldı ve AI'ın sözlü komutlara ve videoya gerçek zamanlı olarak yanıt verdiğini gösteren etkileyici bir gövde gösterisi yayınladı.

Google Gemini Tanıtım Videosunda Sahtekarlık Yapmış

Videonun açıklamasında Google, sonradan demoda yanıtların hızlandırıldığını belirtti. Ancak daha sonra AI'ın ses veya videoya hiç yanıt vermediğini de itiraf etti. Bloomberg Opinion tarafından ilk olarak bildirildiği üzere, Google BBC'ye AI'ın "videodan alınan sabit görüntü kareleri kullanılarak ve metin aracılığıyla yönlendirilerek" oluşturulduğunu doğruladı.

Videoda, bir kişi ekranda nesneler gösterirken Google'ın AI'ına bir dizi soru soruyor. Örneğin, bir noktada sunucu bir lastik ördek tutuyor ve Gemini'ye yüzüp yüzemeyeceğini soruyor.

AI başlangıçta bu çıkarımı yapabilmek için ördeğin hangi malzemeden yapıldığından emin olamazken, sunucunun ördeği sıkıştırması ve bu işlemin gıcırdama sesine neden olduğunu belirtmesinin ardından AI nesneyi doğru bir şekilde tanımlıyor.

Ancak videoda ilk bakışta gerçekleşenler, komutların tam anlamıyla nasıl oluşturulduğuna dair gerçekten bir fikir sunmuyor. Bu öğretme metodunda yapay zekaya aslında ördeğin sabit bir resmi gösterildi ve hangi malzemeden yapıldığı soruldu. Daha sonra, ördeğin sıkıştırıldığında gıcırdama sesi çıkardığını açıklayan bir metin istemi ile beslendi, bu da doğru tanımlamaya yol açtı.(Şu an aktif modellerin tamamı bu şekilde çalışıyor, sanki metinlerle desteklenmeden tanımlama sistemi çalışıyormuş gibi aktarılmış.)

Google, demo videoyu yayınlayarak "Gemini'nin geniş bir zorluk yelpazesindeki yeteneklerini test etmek" amacıyla oluşturduğunu açıkladı. Seslendirme, videodan alındı ve Gemini'yi besleyen yazılı istemlerden doğrudan faydalanıldı.

Google'ın AI modeli, sabit görüntüleri ve metin tabanlı istemleri kullanmasına rağmen etkileyici; ancak bu gerçekler, onun yeteneklerinin OpenAI'nin GPT-4'üne çok benzer şekilde geliştirildiği anlamına geliyor. AI alanında yaşanan olağanüstü kaos döneminin ardından video, Sam Altman'ın OpenAI'ın CEO'su olarak dramatik bir şekilde kovulmasının ve yeniden işe alınmasının sadece iki hafta sonrasında yayınlandı.

Hangi modelin teknolojik olarak daha gelişmiş olduğu net değil, ancak Google bu alanda oldukça kararlı gözüküyor. 

Siz Google’ın bu etik dışı düzenlemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2023 15:52
Uzak durun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2023 03:16
Yapay zeka ultra abartılıyor. Training denen şey ve AI in herseyi uyduruyor hissi asla yok olmaz bence. Her zaman bir insan tarafında düzeltilmesi gerek. AI size en fazla matrix reloaded neo smith sahnesini realtime cok gercekci verecek. Ama her zaman neonun yüzünden yapay olduğunu anlıcaksınız,
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2023 19:48
Gerçek zamanlı işlemler için daha çok erken ve işlem gücü yetersiz. İleride belki. Şahsen ben AI'dan işlerimde faydalanıyorum, kolaylık sağlıyor. Her şeyi AI'a bırakmayı düşünüyorsanız hayal kurmayı bırakın derim tabi, ama işlerinizi kolaylaştırdığı bir gerçek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2023 18:24
yok artık, dark reign'den sonraki en büyük skandal. Bu google son zamanlarda aşırı fail ya. Hiçbir yeni denemesi başarılı olmuyor. Belki bol para kazanıyor olabilir ama teknolojik gelişme ve son ürünler konusunda sınıfta kalmaya başladı son yıllarda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Gemini Tanıtımda Sahtekarlık Yapmış
İlginizi Çekebilir