Google Pixel Fold beklenmeyen bir özellik ile geliyor

Taylan Bal 14.08.2023 - 10:43
Google, 10 Mayıs'Ta Pixel Fold'u duyurdu. Ancak üç ay sonra hala yeni özellikler keşfediyoruz.

Google, ilk katlanabilir Pixel telefonunun içine beklenmedik bir özel özellik gizlemiş. Bu bir mekansal ses desteği olarak karşımıza çıkıyor.

Google Pixel Fold’un içinde mekansal ses desteği de mevcut

Eğer şu an mekansal ses desteği nedir merak etmeye başladıysanız, başlıca destekleyen kulaklıklar aracılığıyla mekansal ses deneyimlemekten bahsetmiyoruz. Aslında bu özellik Google Pixel Fold'un stereo hoparlörlerinin, herhangi bir dış birim gerektirmeden mekansal sesi desteklediği anlamına geliyor.

Bu beklenmedik hoş sürpriz, Telegram'daki SageSushi adlı bir kullanıcı tarafından keşfedildi ve Android uzmanı Mishaal Rahman tarafından X platformunda paylaşıldı. Aslında, Pixel Fold'un destek sayfası, Pixel Fold'un hoparlörlerinin mekansal sesi desteklediğini belirtiyor ve bu özelliğin kitap gibi katlanabilir Pixel'a özel olduğunu söylüyor.

Mekansal Ses Özelliğini açmak için ne yapmak gerekiyor?

Özelliği açmak veya kapatmak için sadece üç basit adım atmanız yeterli:

  • Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  • Ses ve titreşim > Mekansal ses'e dokunun.
  • Telefon hoparlörünü aç/kapat konumuna getirin.

Şimdi Pixel Fold'unuzda mekansal sesin tadını çıkarabilirsiniz. Hiçbir kulaklığa ihtiyaç bile duymadan bunu başarabilmek büyük bir avantaj. Telefonu test edenler, telefonla geçirdiği süre boyunca ses kalitesinden oldukça memnun kaldığını ve hoparlörlerinden çıkan seslerin etkileyici düzeyde yükseklik, zenginlik ve doluluk içerdiğini fark etti.

Mekansal ses nedir?

Mekansal sesi anlamanın en iyi yolu, bunu kulaklarınızın duyduğu her şeyin yalnızca ekranın olduğu yönden gelmek yerine her yönden geldiğine beyninizi inandıran bir ses simülasyonu olarak düşünmektir. Bu, görme yerine işitme duyunuzu hedefleyen sanal gerçeklik / artırılmış gerçeklik (VR/AR) eşdeğeri olarak adlandırabilirsiniz.

Mekansal sesi destekleyen bazı kulaklıklar, baş hareketlerinize göre sesin kaymasını sağlayabilen baş izleme yeteneklerine de sahiptir. Bu da her şeyin daha gerçekçi hissedilmesini sağlar.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 11:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Pixel Fold beklenmeyen bir özellik ile geliyor
İlginizi Çekebilir