Google'ı aslında Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamid Han bulmuş

Furkan Güler 22.02.2018 - 10:01
Yok artık...

Dünyanın en büyük arama motoru, aynı zamanda geleceği gören bir yazılım firması olan Google hakkında ortaya oldukça ilginç bir iddia atıldı. Sputnik'in haberine göre  Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Google'ı ilk kullanan ve ilk icat eden kişinin Sultan Abdülhamid Han olduğunu söyledi.

Google'ı aslında Abdülhamid icat etmiş

Ölümünün 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı'nda açıklamalarda bulunan Sofuoğlu şunları söyledi,

"Google'ı kullanan ve ilk icat eden kişi Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor, fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şeyler üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır. 'Coğrafya kaderdir' deniliyor ya coğrafyanın da psikolojisi var.

Sultan Abdülhamid Han bir 10 yıl daha tahtta kalsaydı biz dünyanın en zengin devletiydik. Niye? Birinci Dünya Savaşı olacaktı ve girmeyecektik. Onlar parça parça olacaktı. Kendisi söylüyor, 'Yıllardır bu anı bekliyordum' diye. Girmeyecekti savaşa. Dünyanın en zengin petrol yatakları Yemen'e kadar halen bizimdi.

Kendisinin bu iddiası bir bakıma doğru olabilir. Fakat Google'ın artık sadece fotoğraf, resim veya bilgi arama amaçlı kullanılmadığını da unutmamak gerekiyor.

Yorumlar 46
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 15:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2018 13:58
Abdulhamit ilk araba olan el nahus şerifinin prototipini çizmiştir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2018 05:29
Payitaht Abdülhamit diye dizi başladı dimi herkes biliyor peki bu diziyi en çok kim seviyor onu da biliyorsunuz peki Abdülhamit'i övünce kime yalakalık yapmış oluyorsunuz bu diziyi seven kişiye peki her olay da kimin parmağı var Amerika, Amerika'nın arkasında kim var İsrail anladın sen onu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2018 10:29
NE taraflı bir site yorumlarım yayınlanmıyor burayı takip etmeyin arkadaşlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2018 03:38
Yav he he uzayada ilk abdülhamit çıktı HE HE HE
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 11:22
Spider_hio sen baya komikmişsin.. Aç az tarih okuda Abdülhamid han döneminde kaybedilen topraklar nasıl kaybedilmiş diye bir araştır. Ayroca hristiyan, vatan haini dediğin adam vatanını ilgilendiden hiç bir belgeye abdestsiz imza atmamıştır. Osmanlının yıkılmasını yaptığı siyasetle geciktirmiştir...
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2018 00:47
Osmanlıyı son döneminde, tüm padişahlar dirilse yine kurtaramazlardı. Avrupa reform rönesans yaptıığında Osmanlı uyuyordu , yüzyıllar boyunca uyudu, Başa döndük Mars’a koloni kuruyorlar inanılmaz buluşlar yapıyorlar. Biz yerli tank yaptık diye sevinmeye çalışıyoruz. Uyumaya devam ,sağol Reis
1903ersin
1903ersin 22.02.2018 23:24
Batı Abdülhamidi tahttan indirdi çünkü o tahttayken Osmanlıyı yıkamazlardı. Fakat öyle basitçe indiremeyeceklerini anlayıp karalayıp kendi milletini ona düşman ettiler, sende onlarsan birisin eyy uyan ecdadın senin dediğin gibi topraklarını satmış olsaydı o İsrail devleti Abdülhamid han zamanında kurulurdu o tahttan indirilince değil.
Ben bir karış toprak veremem çünkü her karışı milletime ağittir ve milletim onu kanıyla aldı ancak kanla verir! Bu söz hiç öyle zevk düşkünü bir padişahtan çıkacak sözlere benzemiyo bence sen biraz araştırm yap Atatürkün kendisi hakkındaki itirafları araştır belki aklın başına gelir.
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 23:18
@Spider_hip benim M. Kemal Atatürke düşmanlığım olduğunu nerden çıkardın, ayrıca saltanat gelsinde demiyorum anlatmaya çalıştığım Abdülhamid han devleti ve milleti için mücadele etti. Osmanlıyı bir arada tuttuğu için batı ismini karaladı ve bir sürü saçmalık yazdı, sorun senin bunlara inanman..
Spider_hip
Spider_hip 22.02.2018 18:41
MK Okuru
22.02.2018 16:33

Ben vatanımın da, Atamında , Atatürk'ün de, Türk tarihiminde arkasındayım. Bana göre Türkiye düşmanlığı, saltanat sevdalılığı, Atatürk düşmanlığı ile sen bu güzel ülkeye karşı vatan hainisin. Türkiye'de yaşayıp saltanat sevdalılığı yapmak vatan hainliğidir. Türk tarihi, Osmanlı'nın da geçmişine kadar gider. Hatta kendini italyan, fransız, ingiliz sananların bile çoğu Türk çıkar. Çok belgeler var ama saklanıyor. Çinde Türk'lerin piramitleri bile bulundu, ama ortaya çıkmasın diye gömülüp saklandı. Eski tarihler, hadi cahillik vs bir yere kadar kabul, ama işin gerçekleri ne yazık ki Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra değişiyor. Oraya kadar baştakiler, yiğit, ilerici, adaletliyken, sonra bir bir saltanat rahatlığı yerini alıyor. Şimdide sanırım akrabaları, torunları arsalar, tapular alacak diye bunca haberleri çıkıyor. Delikanlı olan, ar damarı olan, tapu derdine düşmez bu devirde. Sanki paraları yok. Bahsettikleri tapularda İstanbul'un 3'te1 i yapıyor.
1903ersin
1903ersin 22.02.2018 16:49
@Spider_hip ecdadına saldırırlerken o illede vatanım diyordu. Ülkenin hali üzücüydü evet ama bu Abdülhamid hanın suçu değil Osmanlı zaten yıkılma dönemindeydi. Birde ondan önceki sultanların ve İttihat ve Terakki Cemiyetinin yaptığı saçmalıklar yüzünden eli kolu iyice bağlanmıştır. Bu yüzden topraklarımızı isteksiz bir şekilde vermek zorunda kalmıştır (Misal: Kıbırıs İngilizlere sırf Ruslar Payitahta yürümesin diye geçici ÜS olarak verilmiştir fakat İngilizce buna uymayıp Kıbrıstan çıkmamıştır. Ha napsaydı Kıbrıs için İstanbulumu verseydik Ruslara?). Ondan önceki anlaşmaların zorluklarına rağmen ülkenin yıkılmasını ve 1. dünya savaşını yaptığı siyasetle geciktirmiştir. Bir sözü var bilirmisin şöyle- Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim. Osmanlının kuşatılması o tahttan indiği an başlamıştır! Ayrıca o tahttayken ülke kötüye gitmesin diye savaştan sürekli kaçınmıştır, lakin o tahttan indirilditken sonra bir sürü gereksiz savaşa girilmiştir. Umarım bu ziyniyetten vazgeçerde tarihine saygı duyarsın. Elbette hiçkimse 4 4lük değil fakat tahtta olduğu süre yıkılma süresi bunuda unutma ona rağmen ülkesi milleti için yaptıkları takdir edilesi!
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 16:33
Batının yalanlarına güzel inanmışsın, aynı batu Abdülhamit han han'a kızıl diye bir lakap takmıştır halbuki o kendisine suikast düzenleyen kişiyi bile affetmiştie.. bugün senin gibi vatan hainleri onun gibi birinin hakkında böyle konuşması kanıma dokunuyor.. yazık çok yazık
hemmen
hemmen 22.02.2018 16:27
Ben inanıyorum ve Tarikatta da değilim.
Spider_hip
Spider_hip 22.02.2018 16:21
Bu yazdıklarınıza inandığınıza göre hangi tarikattan olduğunuzu da belirtseymişsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google'ı aslında Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamid Han bulmuş
İlginizi Çekebilir