Grand Theft Auto V Türkçe mi oluyor?

Murat Halilbeyoğlu 29.12.2011 - 10:36
Rockstar'dan heyecan verici ilan
Bugün gtaturk.com (ve rockstarturk.com) sitelerinin ortaklaşa paylaştığı bir haberde, dünyaca en çok sevilen oyun serilerinden birisi GTA'nın yapımcısı Rocstar'ın Türk çalışan alacağı belirtiliyor.

İşin daha da mutlu edici yanı ise aranan pozisyonun kedisinden kaynaklanıyor, çünkü Rockstar Lincoln ofisinin iş ilanlarına baktığımızda, "Türk Lokalizasyon Tester” aranıyor şeklinde yazıyor.

Birkaç hafta öncesinde GTA V duyurusu ile bizleri heyecana sürükleyen firmanın bu ilanı heyecanın 10 kat artmasına sebep oldu. Elbette tester'ların da teknik bilgi sahibi olması gerekse de bir programcı kadar detaylı bilgiye gerek duymamasından dolayı pozisyon için aday skalası oldukça geniş, zaten işin esas önemli noktası başvuracak kişinin Türkçe'ye iyi derecede hakim olup, iyi bir gramer bilgisinin bulunması

Grand Theft Auto V Türkçe mi oluyor?
Sitedeki iş tanımı ise şu şekilde:

"Farklı platformlarda farklı oyunlar oynamak ve oyunlara hızlı motive olmak, oyunlardaki hataları bulabilmek ve bu hataları eksiksiz bir şekilde raporlayabilmek, devasa İngilizce metin dosyalarını okuyup yazım hatalarını bulmak ve Türkçe ile eşleştirebilmek, gramer, imla zamanlama problemlerini bulmak, eksik çeviriler için alternatif yazılar bulabilmek, mükemmel dil yeteneğine sahip olmak, iyi düzeyde İngilizce konuşup yazabilmek ve esnek çalışma saatlerine uygun kişiler aranıyor."

Pozisyona uygun bulunan kişi veya kişiler GTA'nın son oyunlarını tüm platformlar üzerinde oynayarak problemleri araştıracak ve hataları rapor edecekler ve bu oyunların kaliteli bir şekilde çıkmalarını sağlayacaklar. Pozisyon için Türkçe hakimiyetine sahip olmasından başka iyi derecede İngilizce yazma ve konuşma bilgisi, Microsoft Office Suite (özellikle Microsoft Excel) bilgisi ve elbette video oyunlarına hevesli ve bu oyunlarda tecrübeli birisi isteniyor.

Herşey bir yana bütün bunların ne demek olduğunu biliyorsunuz değil mi? Büyük olasılıkla Max Payne 3 ve Grand Theft Auto V Türkçe olacak.

Bu haber için GTATurk.com'dan Bora'ya teşekkür ediyoruz.
Yorumlar 151
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 09:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Grand Theft Auto V Türkçe mi oluyor?
İlginizi Çekebilir