GTA 5 VR versiyonu için oyunu modladılar

Ersin Kılıç 4.02.2020 - 11:33
GTA V için çalışan oyun modcuları GTA 5 VR hayali için oyunu tamamen modlamayı başarmış ve ortaya şahane bir iş çıkartmışlar

GTA 5 VR hayali sonunda gerçek oldu. Çıkışı üzerinden yaklaşık 7 yıl geçen ve daha sonra farklı platformlara sıçraması ile birlikte hala satış listelerinde üst sıralarda yer alan GTA 5 için yeni bir mod daha yayınlandı. Yayınlanan bu mod GTA 5 dünyasını tamamen sanal gerçeklik gözlüğü ile oynamanıza olanak sağlıyor.

GTA 5 VR versiyonu için oyunu modladılar

GTA 5 için aslında daha önce de benzer mod çalışmalarının yapıldığını görmüştük. Fakat GTA 5 sanal gerçeklik sürümü için yapılan bu modlamaların genelde sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Ara sahne uyuşmazlığı, oynanıştaki zorluklar derken daha önce yapılan modların hep başarısız olduklarını gördük. Bunun üzerine yola çıkan ve projesinde aylar harcayan Reddit kullanıcısı LukeRoss00 ise GTA 5 VR modu ile adeta mükemmel bir işe imza atmış diyebiliriz.

GTA 5 VR versiyonu için oyunu tamamen modladılar

İlk etapta projesine Oculus Rift başlığının GTA 5 ile uyumlu çalışmasını sağlamak üzere yola çıkan LukeRoss00, daha sonra bu modu geliştirmeye karar vermiş. Ortaya çıkan sonuç ise şaşırtıcı derecede başarılı olmuş durumda. Oyunu sanal gerçekliğe taşımanın yanı sıra animasyon hataları gibi problemler üzerine de yoğunlaşan mod yapımcısı, baştan sonra oynanabilecek bir sanal gerçeklik moduna da ima atmış oldu. öyle ki test aşamasında oyunu tamamen sanal gerçeklik gözlüğü üzerinden bitirmeyi de başarmış.

Kurulum talimatları da hazırlanan sanal gerçeklik modu tabi ki güncellenmeye de devam ediyor. Mod için yayınlanan son güncelleme ile birlikte daha keskin bir görüntü almanızı sağlayan MSAA desteği de sunulmuş. Bu güncelleme ile birlikte ayrıca 1. şahıs açısında daha yumuşak geçişler, grafik optimizasyonları ve kask kullanırken daha net görüş gibi problemler de giderilmiş. Bu modun Oculus Rift ve Steam VR için sorunsuz çalıştığı da belirtilmiş. Ayrıca ilerleyen dönemlerde mod desteğinin HTC Vive gibi sanal gerçeklik gözlüklerine geleceği de duyurulmuş durumda.

Buradan GTA 5 VR mod sayfasına ulaşabilir, aşağıdaki oynatıcıdan ise mod ile ilgili yayınlanan videoya göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 5 VR versiyonu için oyunu modladılar
İlginizi Çekebilir