Guerilla Games, Decima Engine'e büyük yatırım yapıyor

Furkan Güler 14.08.2017 - 13:09
Horizon Zero Dawn'ın oyun motoru Decima Engine daha çok oyunu destekleyecek gibi gözüküyor.
Oyun geliştirmenin en masraflı kısmı olan oyun motoru geliştirme tarafı günden güne daha masraflı olmaya başlıyor. İyi bir oyun motoru geliştirdikten sonra bu motoru diğer firmalara satmak veya kiralamak, geliştirici firmaya çok büyük paralar kazandırabiliyor. Horizon Zero Dawn'ın geliştirildiği Decima Engine oyun motorundan sonra firmalar Guerilla Games'i tebrik yağmuruna tuttu.

Hatta video oyun dünyasının önde gelen isimlerinden Hideo Kojima tarafından da beğenilen oyun motoru, Death Stranding'te de kullanılacak. Grafiksel anlamda eline su dökülmeyen Horizon Zero Dawn, oyun motorunun kalitesi sayesinde PlayStation 4 platformlarının sınırını zorlamıştı. Decima Engine, Horizon Zero Dawn ile yapabildiklerini bir anlamda kanıtlayabiliyor.

Guerilla Games, Decima Engine'e büyük yatırım yapıyor
Gelecek yıllarda oyun geliştiricilerinin favori oyun motoru olacak potansiyele sahip Decima Engine, Guerilla Games tarafından oldukça büyük bir yatırım alıyor. Yatırımın, oyun motorunun gelişimi için harcanağı belirtildi. Muhtemelen Guerilla Games, Decima Engine'i birden fazla firmaya pazarlayarak kasalarını dolduracak. The Frozen Wilds ile yeni bir hikayeye kavuşacak olan Horizon Zero Dawn'ın yeni indirilebilir içeriğini oyuncular oldukça merak ediyor.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2017 21:51
Bence geleceğin oyun motoru

Frostbite Engine
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2017 19:19
Mads Mikkelsen çok gerçekçiydi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Guerilla Games, Decima Engine'e büyük yatırım yapıyor
İlginizi Çekebilir