Hackerların yeni hedefi sanal gerçeklik gözlükleri mi olacak?

Ahmet Özçilingir 17.04.2018 - 16:09
Hacklenmedik bir Sanal Gözlüklerimiz kalmıştı.

Sanal gerçeklik gözlükleri beklendiği kadar hızlı olmasa da, oyuncuların hayatına girmeye başladı. Gözlüğün takılmasıyla gerçek dünyadan, sanal dünyaya hızlı bir geçiş yaşayan kullanıcılar,  zaman zaman küçük kazalar yaşasa da oyuncuların sanal gözlüklere alışma süreci oldukça hızlı oldu. Peki, sanal gerçeklik gözlükleri hacklenebilir mi? Bu sorunun cevabını arayan New Haven üniversitesi araştırma ekibi, bunun olabileceğini söylüyor. Araştırmacılar, sanal gerçeklik gözlüklerine dışarıdan yüklenen bir yazılım yoluyla gözlükleri hacklemenin bir yolunu buldu.

Sanal dünyada da hackerlar rahat vermiyor.

Casus yazılım yardımıyla hacklenen sanal gerçeklik gözlüklerindeki görüntü, tamamen hacker'ın kontrolüne geçiyor ve gözlüğü kulllanan kişi, hacker'ın yönlendirmesine göre hareket ediyor. Bunun oldukça tehlikeli durumlar yaratabilecğini söyleyen araştırma ekibi. Sanal gerçeklik gözlüğünü kullanan kişinin yanlış yollara yönlendirilebileceğini, çevresindekilere ve kendine zarar dahi verebileceğini belirtti. "Örneğin evinizin üst katında bulunan bir hacker, gözlüğünüzü hackleyip, oynadığınız oyuna müdahale ederek, sizi açık olan pencereye doğru yönlendirebilir."

Daha önce yapılan bir röportajda HTC sözcüsü; "Ekibimiz olası bütün güvenlik senaryolarını test ediyor" demişti. Bu konuyla ilgili sorulan soruya ise HTC ve Valve kanadından bir açıklama gelmedi. Aşağıdaki link üzerinden, araştırmacı ekibin konuyla ilgili yaptığı çalışmanın videosunu izleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 19:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hackerların yeni hedefi sanal gerçeklik gözlükleri mi olacak?
İlginizi Çekebilir