Hakkında dava açılan YouTuber'lardan bu kez cevap gecikmedi

Furkan Güler 8.11.2018 - 13:50
Olayın sonu nereye bağlanacak?

Geçtiğimiz akşam hakkında dava açıldığı haberlerinin ortaya çıktığı YouTuber'lar, beklenen ilk açıklamaları yaptı. Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği tarafından açılan davaya karşılık olarak Mynet'in haberine göre Danla Bilic, "Ağlamasın diye el kadar çocuklarınızın eline verdiğiniz telefonların tabletlerin ilgisizliğinizin peşine düşmelisiniz, bizim değil. Geriye kalan yetişkinler zaten ne izleyip izlememeleri gerektiğine kendileri karar verebilir. Çocuklarınızı bilinçli yetiştirmenin yolu yetişkin insanların özgürlüğünü kısıtlamak için çaba göstermek, hedef göstermek, linç ettirmeye çalışmak değildir. 

YouTuber'lardan ilk cevap

Televizyonda internette onca ağza bile alınmaması gereken tarzda içerikler varken kendi kendimize, yalnızca eğlence amaçlı kimseyi hedef göstermeden yaptığımız videoların peşine düşmeniz sadece ve sadece prim içindir. Bunun farkında olduğumuzu bilmenizi isteriz." açıklamasını yaptı.

Diğer bir yandan dava edilen bir diğer internet ünlüsü Kerimcan Durmaz ise "Çocukların bana özendiği ve yanlış olduğu aksettiriliyor. Bu tarz şeyler özenmekle olabilecek şeyler değil. Allah tarafından verilmiş bir duyguyu yaşıyorum. Bunun hesabını vereceksem, Allah'a kendim vereceğim." söyleminde bulundu.

Bakalım davanın sonucu ne olacak?

Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 06:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
zeknoss
zeknoss 8.11.2018 18:58
Şaka maka Danla Bilic'in sözleri cuk oturmuş :) Çocukların eline tutuşturuyorlar telefonu tableti, zombiye dönüyor uşaklar, selam veriyorsun bön bön bakıyor, soru soruyorsun tek heceli cevaplar, sanki neandertal'le muhatapmışım gibi hissediyorum.
zeknoss
zeknoss 13.11.2018 20:06
IELTS'de 8 üzeri skoru olan, popüler bilim sitelerinde bir çok makalesi bulunan, psikoloji üzerine de kişisel makaleler yazan birisi olarak bahsettiğin safhaları çoktan aşmış vaziyetteyim.

Kişilere zan üzerinden beylik tavsiyeler vermemeyi başarırsan değerli fikirlerini daha iyi aktarabileceğini düşünüyorum. Sevgiler.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 21:00
Ve eğer genetik yatkinlikta varsa, bu süreç bireyleri sosyopat bile yapabiliyor. Sahte narsisizm gelişimi gerçekleşebiliyor. Daha bir sürü şey. Bu durum kolektif bir beyin hastaliklari salgini tüm dünyada. Ve çok az insanda buna dair bilinç var. Kendini, varsa çevrende gençleri koru, bilinçlendir.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 20:57
Neandertal hissi ne biliyor musun misal?

Apati. Duygusal zeka gerilemesi durumu. Duygusal empati ( bilişsel empati herkeste var, psikopatlarda da var. ) sempati, merhamet, paylaşim gibi duygular, kolektivizm hissi köreliyor zamanla. Frontal loblar verimsizleşiyor.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 20:55
Düşün, araştır. Yoksa eğer iyi seviyede ingilizce öğrenmeye çaliş çünkü akademik bilginin çoğu bu lisanda. Belli bir bilgi ve idrak birikiminden sonra inanamayacaksın gençlerin, ergenlerin, çocuklarin nasil bir "fiziksel beyin" hasari aldiğina. Nöron bağları kopuyor. Bu şaka değil.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 20:50
Ciddi söylüyorum, şaka yapmiyorum. Araştir istersen. Geriye evrim sözkonusu. Risk altindayiz tür olarak.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 20:49
Bu insanlar temsili sadece. Dünyanin her yerinde durum bu ve cok cok daha negatif versiyonlari var. Ama bu önlem alinma çabasini yanliş yapmiyor. Insan beynine aynen işte senin dediğin etkiyi yapiyor bir sürü şey yillar içinde. Durum görünmez bir salgın ve çok az insan "cidden" farkinda.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 20:46
Ve bu sosyal duyarliligi dava açılinca gösteren birey işte o telefonlara tabletlere pc lere aptallastirici bom-boş icerikleri üreten bir sürü insandan biri. Empatiyi saglikli kur. Mantik denklemin de çarpik. Ve farkinda değilsin. Fark et. Sorunun parçalarından biri. Yaptigi da "projection" yansitma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2018 01:39
Susam sokağını özledim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 17:37
Al al doyamadiğiniz online sevgi ile insanlari zehirleye zehirleye yetinin artik. Çıkin bu obsesyondan hastaliktan gidin profesyonel yardim alin. Sizin bireysel sevgi ilgi açliginizdsn daha önemli şeyler var. Çocuklarin sizi örnek almasini engellemek gibi. Devlet'in yaptiği yanlis değil.. :)
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:51
Buna evet, semptom tedavisi deniyor bir bakıma...Ama bu yanlış bir hamle olduğu anlamina gelmiyor. Umalim ki sosyal devlet anlayişi uzun vadeli toplumsal tedavi için gerekli eğitim ve bilinçlendirme hamlelerini atiyordur ya da atsin.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:25
Devlet doğru bir adim atmiş. Bu demek değil ki herşeyi mükemmel yapiyor eksiği yok. Abi ne olur artik herkeste ayni anlam karmaşasi hatali mantik kurma...

Bak, aileler, sosyal devlet mükemmel değil..Eee? Yani? O zaman adimlar atılmasın? Bu narsist tipler haklı o zaman hmm? Düşünün rica ediyorum..
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:22
Bunu maalesef hepimiz yapiyoruz. Ki ilk duygusal tepki ( refleks..özetle yanlış..) ilk bir iki mesajda bende yapmışım misal.. Ama şunu anla, soruna ateşe odunla gider misali yakıt sağlayan bu bom boş içeriklerle katkı sağlayan sözde fenomenlere BI ZAHMET empati yapmayın abi lütfen.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:18
Dostum bu "kolektif" bir sorun. Insanlari aptallaştiran içeriklerden ailenin bilinçlendirilmesine pek çok ayağı var. Bak yaptiğin şey ayni o kizin yaptiği ama farkinda değilsin. Yansitma deniyor buna. Bak bir çirpida bir doğruyu reddettin başka yere attın toptan. Kim dedi bu TEK AYAKLI bir sorun?
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 01:32
Evet çocuklara gerekli ilgiyi alakayı gösterme ellerine tüm tabletleri pc leri bırakın sonra başkasına suçu atın işinize gelmeyince de yasaklayın ne güzel iş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 17:23
Aileler her dakika koruyamaz. Ailenin başaramadigi yerde DEVLET korur. Bu yükümlülüğü de vardir. SOSYAL DEVLET.

Özgürlüğün çocuklari ergenleri ZEHIRLEDIGIN noktada BITER. DEVLET BITIRIR.

Ne psikoloji ne psikiyatri ne pedogoji bilir bunlar boş boş felsefe yaparlar kendilerini savunmak için.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:47
Ebeveyn eğitimi, çocuk psikoloji ve genel anlamda eğitim ile ilgili uzun vadeli sağlam adimlar atilmadikça salt denetimle olmaz evet. Lakin bu yapilan da iki yüzlülük gibi anlasiliyor yansitiliyor bu yanliş. Müdahale gayet yerinde. Eksikler bunu değiştirmez. Duygu sömürüsünü mantık sanmayalim.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:44
Bilinçli bireyler.. Bilinçli bireyler içinde hem korumacı hem eğitici bir tutum gerekiyor. Devlet bu arkadaşları sembolik seçmiş. Insanlarin sorgulaması dahi bir adimdır. Savunduğum şey yasakçılık değil denetim. Sosyolojik bilinç ise uzun sürede yerleşir. Eğitim hakkında bilgim yok.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:39
Ama dediğin şu ise nihayetinde; temel sorun eğitim ve sosyokültürel yozlaşma.. Doğru..

Ve bu yozlaşmaya gericilik, yobazlik nasil etki ediyorsa, gelişmişlik adi altında saçilan zirvaliklar da ediyor..Bom boş tv dizilerinden tut, sözüm ona fenomenlerine kadar..Peki yapıcı olan tutum nedir?
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:33
Yazdiklarinin çoguna katiliyorum. Islami kısmı ise beni ilgilendirmiyor eğer bilimsel yaklaşim varsa önemi yok dindar olup olmamasinin. Temel motivasyon din odaklı ise haklısın bu da ayrı bir sorun olabilir. Ben sadece eldeki konuya yorum yaptım. Bu global bir sorun bu ülkeye has değil.
etemelkuran
etemelkuran 9.11.2018 02:45
Türkiyede şu anda aile ve sosyal politikalar bakanı islami, ben islami değilim ne olacak? onun bize uygulayacağı politikayı toplumun tamamına yedirmesi mümkün değil çünkü toplumun çoğunluğunun islamla alakası yok. Problem ailelerin sosyokültürel seviyesinin çöp olması günah haram diye çocuklarını spora, güzel sanatlara, gezilere ve çeşitli yeteneklerini geliştirip vakitlerini harcayacakları şeylere teşvik etmiyorlar. Yine fazla sevilmez günah haram diye çocuklarıyla birebir vakit geçirmiyorlar. Ne biliyorlar ki öğretecekler, orası da muamma!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 17:28
Yorumlar içler acisi diyen birey..Çoğunu yazan benim. Düşün üretimi deniyor buna ve zahmet edip kendini geliştirir okur araştirirsan sende en ufak bir katki sağlamayan, bilinç yaratmayan boş bir cümle yazmaktan öteye geçebilirsin.

Hakedene aynayi tutarim. Bundan anliyorsunuz zira.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Haklarında dava açılan ünlü YouTuber'lardan cevap gecikmedi
İlginizi Çekebilir