Half Life 2'yi eskileştiren Half Life 2: Classic tekrar gündemde

Mehmet Atilla Turan 3.07.2018 - 22:28
Görünüşe göre araç bölümleri için bir çözüm çoktan bulunmuş.

Herkesin bildiği gibi GoldSRC (ilk Half Life oyununun) ile Source Engine (ikinci Half Life oyununun) arasındaki farkı bilir. GoldSRC, daha çok kodlara bağlı dururken, Source Engine tamamen kendine ait bir fizik motoru ile çalışan ve Valve'in halen kullandığı bir oyun motorudur, fakat ikisi de zamanları için bir hayli kaliteli ve işlevli motorlardır. Valve, geçtiğimiz senelerde ilk Half Life oyununu Source Engine'e aktararak "Half Life: Source"u oyunculara sunmuştu. Tabii, bu olayın tam tersini yapmak bir nevi delilik veya uyuşmazlık olarak görülüyordu. Ta ki mod topluluğu bunu gerçekleştirene kadar.

Half Life 2: GoldSRC aslında uzun süredir devam eden bir proje

Modun yapımcısı Team Classic, şimdilik ilk bölümleri kolayca halletmiş bulunuyor. City 17, Overwatch'tan Kaçış gibi akılda kalan bölümlerde pek de bir fizik motoru ağırlıklı çatışmalar veya bulmacalar bulunmadığından dolayı işleri kolay. Fakat projede ilerledikçe sorunların ortaya çıkması kaçınılmaz değil. Bunlardan bir tanesi ise bulunan araç bölümleri oldu. Gordon Freeman, araç olarak hem bir Hovercraft hem de Buggy kullanıyor, bu araçları GoldSRC'de olduğu gibi kullanmak imkansız olduğundan GoldSRC'nin unutulmaz komutu func_vehicle devreye giriyor.

func_vehicle ile oyuncular otoban ve deniz bölümlerini kolayca halledebilecek. Bunla beraber Team Classic, üzerinde çalıştıkları Ravenholm bölümlerini de yayınladıkları video ile oyunculara sundu. Aşağıda yayınladıkları videoyu izleyebilirsiniz.


Sadece harita uyarlamaları ile kalmayan Team Classic, Half Life 2'de bulunan silah animasyonlarını, yürüme hızını ve Half Life 2'yi özel kılan bir sürü özelliği GoldSRC'ye ekleyeceğinin sözünü veriyor. Yapımın ise topluma ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2018 19:27
Ah 3 ahhh
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2018 16:33
Çok iyi olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half Life 2'yi GoldSCR'ye aktaran moddan yeni video geldi
İlginizi Çekebilir