Hardspace: Shipbreaker gemi parçalama oyunu duyuruldu

Berat Darıcı 22.02.2020 - 13:25
Borçlu kalmayı sevmiyorsanız bu oyunu seveceksiniz. Hardspace: Shipbreaker uzay gemisi parçalama oyunu başınızı büyük belalara sokabilir.

Blackbird Interactive tarafından geliştirilen uzay gemisi parçalama üzerine kurulu simülasyon oyunu Hardspace: Shipbreaker duyuruldu. Evet yanlış okumadınız uzay gemisi parçalıyoruz. Lynx ismindeki bir şirkete 1 milyar dolarlık borcumuz var. Oyunu satın aldıktan sonra artık bu borç sizin oluyor. Bu borçtan nasıl mı kurtulacaksınız? Gemi parçalayıp, elde ettiğiniz değerli parçaları satarak.

Hardspace: Shipbreaker gemi parçalama oyunu duyuruldu

Focus Home Interactive tarafından yayınlanan oyun yukarıda okuduğunuz kadar sade değil. Fakat ilk gözüme çarpan birkaç beğenmediğim detaydan bahsedeyim. Oyunun kenar yumuşatma detay seviyesi çok kötü. Gemi parçalamaya çalışırken gördüğünüz arayüz de biraz gerçek dışı ve karışık olmuş. Fakat alışması fazla zaman almıyor. Eğer bunlar sizin için sorun olmayacaksa bir de iyi taraflarını anlatayım.

Oyunda gemi parçalarken oksijen seviyenize dikkat etmezseniz başına kötü şeyler gelebiliyor. Ayrıca oyunda sağa sola kendinizi çekebiliyorsunuz. Fakat hızınıza dikkat edin. Gemi parçalama işi gemilerin dışarısından pek yapılacak türden değil. Uzay gemileri olduğu için dış tarafları, dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı sağlam gemiler bunlar. Bu yüzden içeri girmek zorunda kalacaksınız. Gemileri parçalarken çoğu zaman kafanızda bazı planlar oluşturma ihtiyacı hissediyorsunuz. Yapmazsanız oyun zorlaşıyor ve istenmeyen şeyler başınıza gelebiliyor.

Uzay elbiseniz zarar görebiliyor. Gemi içinde patlamalar, yangınlar ya da çıkarmaya çalıştığınız soğutucu ile başınız derde girebilir. Bu gibi sorunlar ile karşılaşmamak için parçalamak istediğiniz gemiyi öncelikle dışarıdan tarayıp içinde ne var ne yok bir baksanız iyi edersiniz. Çok farklı boyutlarda gemi çeşitleri bulunan oyunda sizi tatmin edecek kadar büyük gemiler olduğunu düşünüyorum.

Hardspace: Shipbreaker gemi parçalama oyunu duyuruldu

Hardspace: Shipbreaker oynarken ölürseniz borçtan kurtulamıyorsunuz.

Kesici, yanıcı, tutan, çeken, bağlayan gibi özellikleri bulunan pek çok alet var. Bu aletleri kullanırlar söktüğünüz parçaların size zarar vermemesine dikkat edin. Eğer ölürseniz, borçtan kurtulamıyorsunuz.  Lynx Corporation bu yüksek borç yüzünden DNA diziliminize sahip. Tahmin ettiğiniz gibi sizi tekrar yaratıyorlar. Fakat bu yüzden gaza gelip dikkatsiz davranmayın. Tekrar hayata gelmeniz daha fazla borca sebep olabilir benden söylemesi.

2020 yılının yaz aylarında Steam üzerinde erkem erişim olarak çıkış yapacak olan oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hardspace: Shipbreaker için paylaşılan erken erişim tanıtım videosunu ise aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Hardspace: Shipbreaker gemi parçalama oyunu duyuruldu

No Man's Sky Living Ship güncellemesi yayınlandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hardspace: Shipbreaker gemi parçalama oyunu duyuruldu
İlginizi Çekebilir