Hayranları Super Mario filmi için 20 dakikalık yeni görüntüler yayınladı

Merlinin Kazanı 2.06.2021 - 13:53
Bir grup hayran, 1993 Super yapımı Super Mario filmi için, daha önce keşfedilmemiş silinmiş sahnelerini içeren uzun bir bölüm yayınladı.

Super Mario Bros. filminin "Bu oyun değil" sloganıyla vizyona girmesinden bu yana neredeyse otuz yıl geçti. Bir grup hayran ise 1993 yapımı Super Mario filmi için daha önce hiç ortaya çıkmamış ve silinmiş sahneleri keşfederek, 104 dakikalık orijinal film süresini 125 dakikaya uzattı ve bunu internet üzerinden yayınladı.

Super Mario filmi için 20 dakikalık yeni görüntüler

Daha önce hiç görülmemiş bu sahneler, Bob Hoskins'in Mario ve John Leguizamo'nun Luigi'nin Mafya'ya bağlı bir sıhhi tesisat şirketi ile rekabet ettiği orijinal sürümden kesilmiş bir sahne içeriyor. Ayrıca, film boyunca çeşitli sahneler yeniden düzenlenerek, genişletildi. Morton Jankel Cut olarak geçen uzatılmış film, internet üzerinde tam olarak izlenebilir. Film resmi olarak çıkmasa da, yenilemeyi yapan ekip, filmin genişletilmiş bir baskısının resmi olarak da yayınlanması için çalışma içinde.

Super Mario Bros., dayandığı oyuna benzemediği için yıllarca küçümsendi. Şimdi, yeni kurgusu ile Gilchrist ve Super Mario Bros. Archive ekibi, insanların neden böyle olduğunu anlamasını umuyor.

Super Mario filmi için 20 dakikalık yeni görüntüler

The Super Mario Bros. Archive'dan Ryan Hoss ve Steven Applebaum, bir hayran arkadaşı ve Super Mario Bros. Archive topluluğu üyesi Ryan Parente'nin eline geçmeden önce yıllarca filmin genişletilmiş bir versiyonunu bulmaya çalıştı. Filmin genişletilmiş bir versiyonu yapımcı Roland Joffé'ye ait eski bir VHS kasetinde mevcuttu.

Filmin İnternet Arşivi'ndeki versiyonu, yenilemenin arkasındaki teknik lojistiğin ayrıntılı bilgilerini içeriyor. Super Mario Bros. Film Arşivi Ekibi, Mayıs 2019'da filmin uzun bir kaba kesimini içeren bir VHS kaseti keşfetti. Çalışmanın kalitesiz olması nedeniyle, görüntüleri yeniden kazanabilmek için film yapımcısı Garret Gilchrist'i işe aldı.

Bu süreç içinde ekibin çalışmaları meyvesini verdi ve filme ekstra 20 dakika daha ekleyebilmeyi başardılar. Ekip, bu sayede filmin daha iyi anlaşılabilmesi ve itibarının geri alınabileceğini düşünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 09:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hayranları Super Mario filmi için 20 dakikalık yeni görüntüler yayınladı
İlginizi Çekebilir