Helldivers 2 Dolandırıcılığı

İlkay Eren Kartal 1.03.2024 - 22:21
İki adet bağımsız yapım bugün içinde isimlerini Helldivers 2 olarak değiştirerek oyuncuları tuzağa düşürmeye çalıştılar.

Sosyal medyada yayılan haberlere göre iki adet Helldivers 2 kopyası Steam’de kendini gösterdi ve 12,49$ ve 19,99$ fiyat etiketleri ile oyunculara kendilerini satın aldırtmaya çalıştılar. Steam veri tabanına göre bu iki oyun da sahiden Steam’de satışı olan oyunlar ancak anlaşılan o ki sonradan içeriklerini değiştirerek Arrowhead Game Studios’un gözde oyunundan pay koparmaya çalıştılar.

İki Yapımcı Helldivers 2 Adıyla Oyuncuları Dolandırmaya Çalıştı

Steam veri tabanının bize sağladığı bilgiye göre iki oyunun sayfası da bu sabah saatlerinde düzenlendi. Bu düzenleme oyunların başlığını, ekran görüntülerini ve açıklama yazılarını dahi kapsıyor ve kendilerini Helldivers 2 olarak lanse etmeye çalışıyorlar.

Helldivers 2 Dolandırıcılığı

İşin aslında ise oyunlardan biri SoleOnBoard Studio’dan Figurality iken diğeri Whitehole Games’ten Do Not Smile. İki oyun da 4 Kasım tarihinde piyasaya çıkmış ve ikisi de bu sabah saatlerinde değişikliğe gittiler. Görünen o ki iki geliştirici de aynı kişi.

Oyunların ikisi de Steam’den çekildi ve bu dolandırıcılık çabaları yalnızca üç saat sürdü. İşin garip kısmı ise bu isim değişikliğine izin verilmiş olması. Geliştirici isminin bile değiştirilmiş olması ve geliştiriciye tıkladığınıza gerçekten de PlayStation PC LLC’nin ekranına gitmeniz ise kafalarda soru işareti yarattı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 20:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2024 07:30
Mass Effect daha iyi. Ben dolandırıcı olsaydım oyunların adını Mass Effect 4 yapardım.
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2024 10:14
Tamam
Kalan Karakter: 300 Gönder
Helldivers 2 Dolandırıcılığı
İlginizi Çekebilir