Hellena Taylor'dan Bayonetta 3 boykot çağrısı geldi

Murathan Özlü 17.10.2022 - 17:41
Bayonetta'nın orijinal ses sanatçısı Hellena Taylor, üçüncü oyunda neden yer almadığını açıklayarak oyunculara Bayonetta 3 boykot çağrısı yaptı

Hellena Taylor, Bayonetta'nın eski ses sanatçısı oyunculara Bayonetta 3 boykot çağrısı yaptı. 28 Ekim'de piyasaya çıkacak olan Bayonetta 3, oyuncuları şaşırtarak Bayonetta'nın sesini değiştirmişti. Hellena Taylor'un yerine, Halo ve Knights of the Old Republic serilerinde de karakterlere hayat veren Jennifer Hale Bayonetta'nın sesi oldu.

Eski dosttan Bayonetta 3 boykot çağrısı geldi

Taylor, Twitter hesabından yayınladığı bir dizi videoda süreci  anlatmış. Bayonetta oyunlarının dünya çapındaki başarısından,  oyunun kariyerine etkisinden ve Bayonetta'yı hayata getirmedeki rolünden bahsetmiş. Taylor'a göre, Bayonetta 3 için elemelere katıldığında, hakaret olarak kabul ettiği bir ücret teklif edilmiş. Serinin yaratıcısı Hideki Kamiya'ya ulaştığında ise, Bayonetta'yı üçüncü oyunda seslendirmek için kendisine 4 bin dolar teklif edildiğini iddia etmiş.

Bayonetta 3 boykot çağrısı
Taylor, oyunun dünya çapındaki başarısını ve Bayonetta karakteri ile ilişkisini göz önünce alınca, bu teklifin bir hakaret olduğunu belirtmiş. Kıdemli ses sanatçısı onurunun incinmesinin dışında, açıkta kalmaktan korkar hale geldiğinden bahsetmiş. Hideki Kamya ise, konuya dair Twitter'da yaptığı kısa açıklamada "Anlatılanlar gerçekten ancak bu kadar uzak olabilirdi, üzücü ve içler açısı, diyebileceklerim bu kadar" yazdıktan bir süre sonra Twitter hesabını silmiş.

Hellena Taylor, oyunculara  "Bayonetta 3'e vereceğiniz para ile yardım kuruluşların bağış yapın. Düşük maaş alan çalışanları düşünün" çağrısı yapmış. Taylor'un bu isyanındaki ana sebebin, karakter ile olan bağı olduğu düşünülebilir, dile kolay 13 sene.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 09:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 19.10.2022 06:40
Şimdi okudum da not geçeyim. Bloomberg'ten Jason Schrierer dün Platinium games ve Hellena Taylor'ın müzakereleri üzerine bir makale yazmış. Müzakereler hakkında bilgi sahibi olan iki kişi ile Bloomberg'in incelediği belgeler üzerinden. Platinum, Taylor'ı işe geri almak istemiş. Her 5 seans ve her seans başı 3000-4000$ teklif etmişler. Yani toplam 4 gün 4 saat için 15000$ para teklif etmişler. Yani Taylor'a tüm oyun için 4000$ teklif etmemişler. Taylor ise oyundan kalanlar ile 6 haneli bir rakam istemiş.Platinum bunu reddetmiş ve müzakarelerin düşmesi ile yeni bir ses sanatçısı aramışlar. Daha sonra Cameo olarak Taylor'a bir seans ücreti karşılığında oyunda bir cameo olarak yer alamasını istemişler, ancak Taylor reddetmiş. Olay böyleymiş.
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2022 10:31
06.56 belli hemen zıplamamışdın. Haber 17.41 de yayınlanmış, sen de 19.25 te hemen zıplamışsın. 2 saat gibi kısa bir sürede mi araştırdın yani bu olayı? :))
Phoenixboy
Phoenixboy 20.10.2022 06:56
Savunmak? Niye kimi savunuyoum? Ben sadece doğrularla ilgilenirim. Trollük yapıp, hemen zıplamak yerine gerçeği araştırıp, paylaştığım için birinin bana rüşvet mi vermesi gerekiyor?
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2022 19:24
Nintendo paramı veriyor sana? Ne bu savunma çaban??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 08:18
çok üzüldüm 4.000$ almak onurunu incitmiş, 300$'a yaşam mücadelesi veriyorum ben burda. Kötü niyetli bi ses aktörü firmadan daha fazla para koparmak için blöf yapmış, becerememiş ve işsiz kalmış, şimdi de agresifçe firmaya saldırıyor. Umarım yalan haberden dava yer tonla borca girer.
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2022 19:21
08.18 ulan neyin kafasını yaşıyorsun sen acaba? Senin yaptığın iş ile bu kadının yaptığı iş bir mi?
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 14:28
Ahahhaha büyük oyunu çözmüşsün şampiyon!
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 13:07
Kendini birşey sanan insan beyanı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 18.10.2022 23:07
Note: Hideki Kamiya "Twitter hesabını silmedi." Kendisine İngilice yorum yapan insanları bloklayıp durduğu için Twitter onun hesabını şüpheli hesap olarak görmüş ve bir süre askıya almış :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 17.10.2022 19:25
Hellena Taylor'ın tavrının hoşuma gittiğini söyleyemem. Bana daha çok ekonomik açıdan kötü durumda olduğu için Bayonettanın ününü düşünerek, karakteri sahiplenip ve daha fazla para beklentisi veya isteği olmuş gibi gözüküyor. İstediği teklifi alamayıp, başka birini onun yerine işe almaları da onun sinirlerini bozmuş ve gururuna dokunmuş. Bu kadarını anlarım ama Taylor'un 2014'ten beri hiç ses işi almadığını okudum. Bu kariyerde ad yapmak isteseydi daha fazla iş alması lazımdı. Yerine alınan sanatçı ondan çok daha tecrübeli. 4 gün ve 4 saat, endüstri standartlarından daha fazla para aldığını söylüyenler var internette. Olayı sosyal medyaya taşıyıp, benim gibi düşük maaş alan yetenekler için Boykot yapın oyunu almayına getirmesi...biraz şüpheli çünkü eminim bunu tek yapan şirket bu değil ve milletin oyunu boykot etmesi birşeyi değiştirmiyecek. Bayonetta ve oyunun yapımında çalışan yüzlerce insana zarar verecek sadece. Onun yerine geçen sanatçıya da dolaylı laf atmış.Hideki Kamiya'yı etiketlemesi....ve oyun piyasaya çıkmadan 2 hafta önce bunları yapması bilerek oyuna saldırı. Başkalarını düşünmesinden çok, intikam kokusu var. Taylor,resmen karakteri sahiplenmiş ve ben işte yoksam seride ölsün diyor. En azından öyle bir izlenim aldım.
Phoenixboy
Phoenixboy 18.10.2022 22:57
Kısacası bu özel sektör. İstediği şirket istediği kişi ile çalışır. Hellana Taylor ile çalışmak istememişler. Onun için üzücü birşey. Bu durumu kişisel yapıp, profosyonelce davranmaması, şirketle yaptığı konuşmama anlaşmasını bozması ve twitter'da patlaması...Kariyerini tamamiyle bitirdi. Hiçbir şirket artık onunla çalışmaz.. Platinium konu üzerinde bir yorum yapmadı ama Hideki Kamiya bunun tam olarak gerçeği yansıtmadığına ait dolaylı bir gönderme yaptı ve ingilizce yorum yapan herkesi blokladı :D Adam hep böyleymiş diyorlar. Son dönemlerde Japon şirketlere bakarsanız, video oyunu ve animasyonlarında hep ünlü Batılı isimleri kullandıklarını görürsünüz. Chris Patt'in Mario, Jack Black'ın Bowser olması gibi vs. Yani Hellana Taylor yerine daha çok deneyimli, yıllardır ses sanatçısı olarak birçok projede çalışmış Jennifer Hale'i işe almaları o kadar anormal birşey değil.
Phoenixboy
Phoenixboy 18.10.2022 22:34
Kardeşim, boş konuşucağınıza biraz araştırın gelin mantıklı bir şekilde tartışalım. Ünlü ses sanatçıları bu olaydan sonra bir ses sanatçısına seslendirmeye göre ne kadar ücret verdiklerine dahil tablolar paylaştı. Platinum verdiği ücret yasal çerceveler içinde en düşük ücret olarak geçiyor. Biraz kafayı çalıştırın. Sizce yeni işe aldıkları ses sanatçısına 4000 dolar mı verdıler? Belki bilmiyorsunuzdur diye söylüyorum. Japonlarda önceden birlikte çalıştıkları birine az ücret teklif etmek üstü kapalı olarak "biz sizinle çalışmak istemiyoruz ve yolları ayırmak istiyoruz" demekmiş. Japonya da yaşayan birçok kişi bu konuda yorum yapmışlar. Yani başından beri Hellena Taylor ile çalışmak istememişler. Bayonotta'yı Helena Taylor'ın yerine Jennifer Hale'in seslendireceği uzun süre önce biliniyordu ki Hale çoktan seslendirmeyi yapıp bitirdi. Oyun 28 Ekim de piyasaya çıkıyor. Sizce Taylor bunu uzun süre önce bilmiyor muydu? Niye şimdi şirketle yaptığı konuşmama anlaşmasını bozdu ve şimdi ortaya çıkıp bu videoları paylaştı? Oyuna direk zarar vermek için. Eğer videoları sadece düşük maaş aldığı için Platinium şirketini eleştirmek olsaydı ve orada videoyou bıraksaydı. Herkes onun tarafını tutardı fakat Bayonetta'yı sanki onun malıymış gibi sahiplenmesi, Karakteri yaratan kendisi mi? Bayonetta'nın tasarımcısı Mari Shimazaki, Hideki Kamiya, harika bir koreografi takımı var. Japon ses sanatçısı Atsuko Tanaka. Tanaka'nın ne kadar projede çalıştığına bir bakın bakalım. Yüzlerce insanın bu oyunun yapımında çalıştı. Düşük ücret alan insanları savunuyorum deyipte ve oyunu boykot etmesi doğru birşey değildi. Oyun için çalışan onca insanın da hakkını da yemektir bu. Kimse bu oyunu Hellana Taylor için oynamıyor. Oyun Japonca dublaj, İngilizce altyazı olsaydı bile deli gibi satardı ki insanlar benim gibi düşünüyor olsa gerek Boykot çağrısından sonra Amazon best sellerde oyun 56'dan 27'ye yükselip tükendi.
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 09:03
Konuştu bal kabağı.. Sana koca oyunu seslendirmen için 4 bin dolar tekif etseler elinin tersiyle itersin. Bilmediğin iş hakkında boş konuşma. Git oyununu oyna sen korsancı
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 08:48
+1
Goranich
Goranich 17.10.2022 19:39
Ne olursa olsun milyar dolarlık şirketlerin seslendirme sanatçısına 4000 dolarcık teklif etmesi hakaret sonuçta.Kadın da gurur yapmış haklı olarak.Kendini savunmuş ve sosyal medyanın gücünü kullanmış.Helal olsun.Firmaların para konusunda bu kadar gözü dönmüş davranması cezasız kalmamalı.4000 dolar nedir, oyununun seslendirmesinin gözlerindeki değeri bu kadar mı? Yazıklaar olsun.Kadıncağız tepkisiz kalmadı ve sesini duyurdu diye muhalefet kasan kesimin kafa yapısı yüzünden piyasa bu halde.Yazık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 22:40
bence kadınla çalışmak istememişler o yüzden bilerek 4bin teklif etmişler.yoksa jeniffer hale 4e çalışacak hali yok
kadının kaldığı evin 1 aylık kirası 4000 eder zaten..şayet ev kendininse o başka..olabilirde sonuçta meşhur bir ses sanatçısı.mass effect,kotor gibi projeleri seslendirdi sonuçta
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hellena Taylor'dan Bayonetta 3 boykot çağrısı geldi
İlginizi Çekebilir