1/4

Heroes of the Storm (İlk Bakış)

Can Arabacı 16.12.2013 - 17:34
Blizzard'ın tüm kahramanları tek oyunda!
 Gelin en başından eğri oturup doğru konuşalım. Blizzard hiçbir zaman çok orijinal şeyler ortaya koyan bir firma olmadı. Ama yaptıkları iş mükemmel olana kadar usanmadan sil baştan yapmaları ve başkalarının yapmaya çalıştıklarından fazlasıyla doğru dersler çıkartıp hepsini tek potada ertimeleri bugün “Blizzard kalitesi” dediğimiz şeyin ortaya çıkmasında büyük rol oynadı. Aklınıza çıktığında satması garanti olan bir oyunu “Ya bu tam olarak istediğimiz gibi olmadı sanki, biz bu projeyi iptal edelim” diyerek çöpe atmayı göze alabilecek kadar cesur başka bir firma geliyor mu? Şahsen ben pek fazla örneğini gördüğümüzü hatırlamıyorum bunun.

Heroes of the Storm (İlk Bakış)

DAHA HIZLI VE DAHA ÖFKELİ
Heroes of the Storm da yine bu sürecin, aynı potanın ürünü. Üçüncü kere baştan yapılan ve ilk başladığı halinden çok daha farklı bir yolda ilerleyen Heroes of the Storm, aynı zamanda Blizzard’ın üç büyük dünyasını tek çatı altında toplayan ilk oyun olacak. Nexus adı verilen boyutta, tüm gerçeklik iç içe geçip çökmeye başlayınca bu üç farklı dünyanın kahramanları bir anda kendilerini beklemedikleri bir savaşın içinde buluyorlar. Ancak dedim ya, başka oyunlardan doğan fikirleri alıp mükemmelleştirmek söz konusu olunca Blizzard’dan iyisi zor bulunur… Sözde “MOBA” olması planlanan ve bu türdeki oyunlardan elementleri alıp potada eriten Blizzard, ortaya yine çok daha rafine ve türü baştan tanımlama potansiyeli olan bir oyun çıkartacakmış gibi gözüküyor.

Heroes of the Storm'u akranlarından keskin bir çizgiyle ayıran şey oyunun her anlamda daha kompakt ve daha hızlı oynanan bir yapıda olması. Oyunun ilk 20 dakikasında yeteneklerinizi nasıl bir sırada öğreneceğinizle, paranızı nasıl biriktirip hangi eşyaları almanız gerektiğine ya da ormanda hangi yolda kaç tane yaratık kesmenizin daha avantajlı olacağına kafanızı çok yormadan hızlı bir şekilde aksiyona sokuyor. Tabii bu dediğimden karakterinizle ilgili herhangi bir kişiselleştirme, geliştirme yapamadığınız anlamı çıkmasın.

Heroes of the Storm (İlk Bakış)