1/2

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi

Mert Günhan 22.11.2013 - 16:23
Son fantaziler bitmez!
Hepimizin çok sevdiği oyunlar var, bu bir gerçek. Kaçıncısını yaparlarsa yapsınlar biz bunları oynamaya devam edeceğiz. Fakat bazen, oyun yapımcıları işin ucunu kaçırıp bu serileri o kadar uzatıyorlar ki, saymakta zorlanıyoruz. Peki ama hangi oyun serileri bunlar? Hangileri gerçekten artık "biraz" abartmış dersiniz?


Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi


Final Fantasy Serisi
Hironobu Sakaguchi tarafından yaratılan Final Fantasy serisi, belki bu listenin en kabarıklarından birisi. Oyunun adının Final Fantasy olmasının ise çok garip bir öyküsü var. 1987 Yılında çıkan ilk FF oyunu, Sakaguchi’nin oyun endüstrisinde tutunmak için son yaptığı oyundu. Aslına bakacak olursanız bir veda oyunu denilebilir. Tabii işler hiç öyle olmadı. Final Fantasy o kadar tuttu ki, şu anda neredeyse bilinen bütün platformlarda bir Final Fantasy oyunu mevcut. Ana oyunları dışında farklı türlerde ve farklı spin-off isimlerle çıkan pek çok yapıma sahip mega seri, dünya çapında 100 milyon üniteden daha fazla satan nadir isimlerden. Üstelik olay sadece oyunlarla bitmiyor, filmler, animeler, romanlar, mangalar ve radyo dramalarıyla birlikte Final Fantasy tam anlamıyla dünya çapında bir fenomen. 60’tan fazla oyunu var, bu oyunların bir kısmı toplama koleksiyon seriler olsa bile, hala satıyor olması gerçekten şaşırtıcı.

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi
Ultima Serisi
1979 Yılında çıkan Ultima, Türkiye’de pek çok kişi tarafından Ultima Online ile tanınır. Yaklaşık olarak 32 adet oyuna sahip Ultima serisi, gelmiş geçmiş en önemli oyun serilerinden birisi olarak biliniyor. Bu oyunlardan en mühimi tabii ki Richard Garriott tarafından yaratılan ilk Ultima.

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi
Sonic Serisi
80’den fazla oyunu olan Sonic, gerçek anlamda bir fenomen. O kadar fazla oyunu var ki, bu oyunların çetelesini tutmak bile gerçekten oldukça zor. İlk olarak 1991 Yılında Mega Drive’da bir platform oyunu olarak hayatına başlayan Sonic, zaman geçtikçe yarış, 3D platform, macera gibi pek çok alt türlerle birlikte hayatına devam etti.

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi
Mario Serisi
Herhalde dünya üzerinde Mario’yu bilmeyen pek az insan vardır. Video oyunları tarihinin en ünlü karakteri olan Mario, 210 milyon ünite satarak gelmiş geçmiş en çok satılan oyun ünvanını taşıyor. 200’ün üzerinde oyunu var, bu oyunlar kendi içlerinde küçük serilere ayrılıyor. Super Mario, Mario Kart, Mario Tennis, Mario Golf, Paper Mario, Super Mario RPG falan derken, filmlere, animelere ve daha sayamayacağım kadar çok ürüne sahip.

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi
Castlevania Serisi
Nereden baksanız 40’ın üzerinde oyunu olan Castlevania serisini bu listeye eklemezsek olmazdı. Konami tarafından NES platformuna 1986 yılında çıkan oyun, bol vampirli, bol yaratıklı bi platform oyunuydu. Ana karakterimiz Simon Belmont ve kamçısı “Vampire Killer” ile önümüzde gelen her yaratığı öldürüp ilerliyorduk. Castlevania serisi, hala devam ediyor.

Hiç Bitmeyen 7 Oyun Serisi

Shin Megami Tensei Serisi

Kişisel olarak en sevdiğim JRPG serisi olan SMT, pek çok farklı oyundan oluşuyor. Ana oyunları ile birlikte 16 adet oyunu var. Japonya’da çok seviliyor, özellikle Persona serisi oldukça popüler durumda. Oyunları dışında mangası, animesi ve filmleri mevcut.