1/2

Hitman: Absolution

Murat Şahin 18.12.2012 - 12:20
Gün gelecek bunu da sadece bir iş olarak göreceğim. Sonuçta benim işim bu.
Aşağıda yer alan "Hitman: Absolution" hakkındaki güzel inceleme yazısı, c3rrah nick'li okurumuz Murat Şahin tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın.

Puan
Grafik: 85/100
Ses: 90/100
Oynayış: 100/100
Genel: 95/100

Hitman Blood Money çıkalı altı yılı geçerken gelen Hitman Absolution , oyuncuları büyük bir beklenti içine soktu. Hitman Blood Money oyununun sonrasını anlatan Absolution , Diana Burnwood'ı öldürmek için yaptığımız kontratla başlıyor. Önceki oyunlardan hatırladığımız ve bize yardımcı olan , hedeflerimizi bize veren Diana'yı ihanet içinde ve teşkilatı deşifre ettiği gerekçesiyle bu kez hedefimiz olmuştur. Teşkilatın bütün ajanlarını deşifre eden Diana , Hitman Blood Money oyunun sonunda hayatımızı kurtarmıştı.

Hitman: Absolution
Bu kontratı da her kontrat gibi sıradan bir iş olarak gören Ajan 47 , Diana'yı da işinin gereğini yaparak duş aldığı esnada vuruyor. Diana'nın son sözlerini dinleyen 47 , Victoria adında bir kızı koruması için Diana'ya söz veriyor. Acımazsız bir kıralık katıl gibi görünse de Ajan 47 bu kez olaya duygusal yaklaşıyor ve Diana'ya vermiş olduğu sözü tutmak için Victoria'yı teşkilatın ulaşamayacağı bir yere götürüyor. Yetimhaneye bıraktığı Victoria'nın yanından ayrılarak olayların aslını öğrenmek için yola çıkan Ajan 47 işin aslını öğrenmeye başlıyor. Teşkilat tarafından aranan ve hain ilan edilen Ajan 47 bu kez yanlız hareket etmeye başlıyor.

Oynayış
Oyunu Türkçe altyazı seçeneği ile oynayabilmemiz oyunun en önemli özelliklerinden olmuş.Oyun boyunca hiç sıkılmıyor, zorluğu arttırdıkça oyundan daha çok zevk alıyor ve orjinal bir suikastçı havasına giriyorsunuz. Hedeflerinizi birden farklı yöntemle yok edebilir, ister sessiz bir suikast, istersenizde gürültülü bir katliam yapabilirsiniz. Oyuna eklenen puan sistemi sayesinde başarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırabilir siniz. Eğer gereksiz bir hedef veya sivil öldürürseniz puan eksilere düşer ama ödürüklerinizi dolap, çöp kutusu gibi yerlere saklar veya yüksek bir yerden atarsanız artı puan alırsınız. Etrafta gizlenmiş objeleri kıyafetleri alarak da puanınızı artırabilir siniz. Oyuna eklenen iç güdü sayesinde düşmanlarınızı görebilir, hareket alanlarını belirleyip hareket edebilirsiniz. Ama zorluk seviyesi normal olmazsa iç güdü kendini yenilemez. Oyunda bazı yerlerde gereksiz aksiyon sahneleri eklenmiş ve Hitman özünden biraz uzaklaşmış gibi duruyor. Ama bu şekilde firma hem Hitman hayranlarına hem de diğer oyun severlere hoş görünmeyi başarmış.