Homefront en az 2 milyon satmalı

Murat Halilbeyoğlu 11.03.2011 - 15:07
THQ'nun finans şubesi eşiği belirledi
Homefront'Un THQ için ne kadar önemli olduğunu artık biliyoruz. Firmanın yaptığı reklam çalışmaları da bunu gösterir nitelikte. Hatta firma ilk oyunun başarısına göre ikinci ve üçüncü oyunu da yapacağını açıklamıştı. Peki, bu başarının rakamsal değeri nedir?

THQ finans direktörü Paul Pucino Homefront gibi oyunların maliyetlerini karşılaması için en az 2 milyon civarına ulaşması gerektiğini söyledi.

Bu ürkütücü rakam Games Indusrty tarafından yapılan bir araştırma üzerine yayımlandı.

"Karlılık ve koşullar açısından düşündüğümüzde yeni fikir mülkiyetinin oyun başına2 milyonu bulan bir eşik noktası bulunuyor. Dolayısı ile Homefront gibi bir oyunu 2 milyon civarında bir rakamda satmalısınız ki eşitliği sağlayabilesiniz. O eşiği geçtiğiniz anda faaliyet karınızı % 60 arttırıyorsunuz."

Homefront en az 2 milyon satmalı
Dolayısı ile bu eşiğin geçilmemesi durumunda neler olacağını bir düşününün. Analizciler THQ'nun şu an için 1,5 milyon adet gönderim yaptığına inanıyorlar.

Eğer kıyaslama yapmak gerekirse ilk Dead Space oyunu, bir seri olması amacı ile üretilen başka bir yeni IP, iki yıldan az bir sürede iki milyonun üzerinde satmıştı. EA CEO'su John Riccitiello ise serinin üçüncü oyunu çıkmadan beş milyonu bulamayacaklarını belirtmişti.
Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Homefront en az 2 milyon satmalı
İlginizi Çekebilir