Horizon: Zero Dawn - Frozen Wilds nasıl bir DLC olacak?

Furkan Sakoğlu 1.11.2017 - 13:31
Ek paket değil sanki yeni oyun

2016 yılının en başarılı oyunlarından biri olan ve sunduğu devasa açık dünyası, ilgi çeken karakterleri, muhteşem grafikleri ve etkileyici hikayesi ile oyuncuların da yoğun ilgi gösterdiği Horizon: Zero Dawn, hem inceleme notları, hem de satış rakamları ile büyük bir başarı elde etmeyi başarmıştı. Özellikle hikayesi ile bizleri derinden etkilemeyi başaran Horizon: Zero Dawn için elbette Sony'nin planları oyunla sınırlı değildi. 

Geçtiğimiz E3 fuarında ek paketi Frozen Wilds'ı duyuran yapımcılar, bizleri ana hikayeninin devamına götürüyor. Ana hikaye ile bağlantılı olarak ilk oyundan tanıştığımız Banuk ile birlikte ilerleyecek olan hikaye'de dünyanın en soğuk mekanlarına gidip maceramıza devam edeceğiz. The Cut isimli yeni bir haritada geçecek olan Frozen Wild, bizleri buz gibi soğuk bir ortama sokacak. Oyun içerisinde bir volkan da görebileceğimiz yapım, özellikle haritadaki detaylı çalışmalar ile ağzımızı açık bırakacak gibi gözüküyor.

Horizon: Zero Dawn - Frozen Wilds nasıl bir DLC olacak?

Bir DLC olarak çıkacak olan yapım ne yazık ki ilk oyuna da ihtiyaç duyacak. Ancak DLC'ye başlamak için ilk oyunu bitirme zorunluluğu getirmeyecek. Frozen Wild'ı ana oyunu bitirmemiş olsanız dahi oynayabileceksiniz. Ancak Guerilla Games DLC'den tam olarak zevk alabilmek için 30 level civarı bir karakteri öneriyor. Enemy at the Gates isimli bir görev ile başlayacak olan DLC Frozen Wild, 15 saatlik bir oynanış sunacak ki günümüz oyunlarının bazıları 15 saat sürerken bu rakam oldukça yeterli diyebiliriz.

İlk oyundan gelen eleştirileri de dikkate aldıklarını belirten Guerilla Games, özellikle yüz animasyonları konusunda daha detaylı bir çalışma sergilemiş. Paris Oyun Haftasında basına gösterilen videoda da bu gözüküyordu. Hareket yakalama tekniklerinde de daha gelişmiş bir oyun bizleri bekliyor. Özellikle konuşurken ki dudak senkronizasyonunda ciddi bir gelişme dikkatimizi çekti. Artık oyun sanki dublaj yapılmış gibi değil de, gerçekten karakterler konuşuyormuş gibi gözüküyor. 

Yeni DLC ile birlikte oyuna bir de yeni yetenek ağacı ekleniyor. Traveller ismi verilen yeni yetenek ağacında oyuncular binek üzerinde farklı yeteneklere kavuşacak. Bu ağaç ile birlikte oyundaki yetenek sayısı da 4'e çıkmış olacak ki bunlar Prowler, Brave, Forager ve yeni eklenen Traveller olacak. Yeni özellikler ile yine keyifli bir deneyim sunmayı başaracakmış gibi gözüken Frozen Wild'ın incelemesini de önümüzdeki günlerde sitemizden okuyabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2017 22:13
Guerilla Games yaparsa güzel yapar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Horizon: Zero Dawn - Frozen Wilds nasıl bir DLC olacak?
İlginizi Çekebilir