Huawei Watch GT Runner inceleme

Ersin Kılıç 22.03.2022 - 15:09
Harmony OS destekli Huawei Watch GT Runner incelemesinde spor odaklı akıllı saatin tüm özelliklerine değiniyoruz.

Huawei Watch GT Runner adından da anlaşılabileceği gibi tamamen spor amaçlı yapılmış olsa da bunun yanında aslında bir akıllı saatin sahip olması gereken birçok özelliği beraberinde getiriyor. 

Huawei Watch GT Runner inceleme

Kutu içeriği

Öncelikle kutu içeriğine baktığımızda saatin kendisi dışında okumadığımız dökümanlar ve şarj aparatına yer verildiğini görüyoruz. Sağlam bir mıknatısa sahip olan şarj aparatı saatin alt kısmına direkt olarak yapışıyor. Kutu içeriğinde ayrıca daha kısa olan yedek bir kayışa da yer verilmiş.

Tasarım

Saatin tasarımında şık olduğu kadar sportif bir tasarım çizgisi kullanılmış. Saatin üzerine iki fiziksel tuş bulunuyor. Antrenman modlarına tuş saatin alt tarafına konumlandırılırken klasik yuvarlak tuşumuz ise üst tarafa konumlandırılmış. Bu tuşa bastığınızda uygulamalara ulaşırken çevirerek menü dolaşımını da sağlayabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT Runner inceleme

Kayış hariç 38.5 gram ağırlığı bulunan saatin ergonomik olarak çok rahat olduğunu söyleyebilirim. Saatin arka kısmında daha iyi ölçümler yapması için geliştirilmiş sensörler bulunuyor. Bu arka kısımda seramik bir kaplama kullanılmış. Yan tarafta titanyum bir alışımla birlikte kordon bağlantı noktalarında ise polimer elyaf kılıf tercih edilmiş. Saatin kordon kısmı çok rahat fakat normalde bu tarz kayışları çok sevmeme rağmen uzun kullanımda kayış beni biraz rahatsız etti. 

Saatin ön yüzünde ise seramik bir alışıma sahip olan Amoled bir ekran kullanılmış. 466 piksel çapına sahip olan bu ekran sayesinde saati tamamen dokunmatik olarak da kontrol edebiliyorsunuz. Huawei'den beklendiği gibi kaliteli bir ekran kullanılmış ve etrafındaki çerçeve ile sportif bir çizgi yakalanmış.

Arayüz ve antrenman uygulamaları

Huawei Watch GT Runner inceleme

Başta da dediğim gibi bu saat geliştirilmiş sensörleri ile spor odaklı bir yapıya sahip. Bu bağlamda hem arayüz seçimlerinde hem de uygulamalarda buna göre bir dizilim ve öncelik karşımıza çıkıyor. Antrenman kısmında koşu çeşitleri, tırmanma, parkur, bisiklet ve yüzme gibi klasik antrenman modları dışında kayak, snowboard ve kürek gibi spor aktivitelerine de ulaşabiliyorsunuz. 50 metreye kadar su basıncına dayanıklı olması su antrenmanlarında da saati öne çıkarıyor.

Huawei Sağlık uygulaması sayesinde telefonunuza bağladığınız saatin kadranlarını uyuglama ve saat üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Saat üzerinden değiştirmek için ekrana basılı tutmanız yeterli oluyor. 

Saati sağa doğru kaydırdığınızda antrenman odaklı istatistikler dışında kalp atışı, nabız ve hava durumu uygulamalarına ulaşabiliyorsunuz. Tabi antrenman yaparken müzik vazgeçilmez olduğunda sol tarafa ise hava durumu ve müzik bağlantısına yer verilmiş. Burada saatiniz telefondan bağımsız olarak kulaklığa bağlanması ve müzik çalabilmesi de çok önemli. Ayrıca Huawei Sound Joy gibi bir bluetooth hoparlörünüz varsa saatinizi direk ona da bağlayabiliyorsunuz. 

Huawei Watch GT Runner inceleme

Saati aşağı doğru kaydırdığınızda ayarlar, telefonumu bul, alarm ve pil, bluetooth durumu gibi seçeneklere yer verilmiş. Ayrıca su boşaltma ayarı da bulunuyor. Yüzme antrenmanlarından sonra bu kısma basarak saatin sağ kısmındaki hazneden içeri kaçan suyun atılmasını sağlayabiliyorsunuz. 

Ekranı yukarı doğru kaydırdığınızda ise bildirim ekranı karşınıza çıkıyor. Buradan size gelen mail, twitter, mesaj ya da whatsapp bildirimlerine göz atabiliyorsunuz. Ben saati hem iOS hem de Huawei bir telefonda kullandım. İkisinde de bildirimler çok iyi çalışıyor. Bildirimlere saat üzerinden cevap veremediğinizi de belirtmem gerek. Huawei Watch GT Runner modelinde Wi-Fi desteği bulunmuyor. GPS desteği sayesinde ise antrenman yaparken rota takibi yapabiliyorsunuz. Ayrıca saatte sesli arama desteği olması da büyük avantaj. Hoparlör sesi diğer modellere göre iyileştirilmiş, bu güzel bir artı.

Huawei Watch GT Runner inceleme

Harmony OS işletim sistemini kullanan saatin 451 mAh'lik bir bataryası bulunuyor. Kağıt üzerinde 14 günlük bir kullanım süresi verilse de normal kullanımda bu süreyi çok rahat bir şekilde aştığını söylemem mümkün. Ben test sürecinde yoğun kullanmama rağmen iki haftalık bir sürecin ardından %20'lerin üzerinde bir değer gördüm. 

Sonuç olarak Huawei GT Runner sporculara özel kullanım odağı, şık tasarımı, ergonomik yapısı, Harmony OS desteği, sensör ve tabi ki pil süresi ile dikkat çeken bir model olmuş. Saatin Türkiye fiyatı şu anda indirimli olarak 3.499 TL. Tabi ülkemizde fiyat konusunda yorum yapmak iyice zorlaştı ama bu fiyat aralığında özellikle spor odaklı bir saat arıyorsanız göz atmanız gereken bir model olmuş diyebilirim.

Huawei Watch GT Runner inceleme

Ayrıca bakınız: Huawei Watch 3 Pro inceleme

Huawei Watch GT Runner Teknik Özellikler

Ekran özellikleri

  • Ekran boyutu: 1.43"
  • Çözünürlük: 466 x 466 piksel
  • Ekran özellikleri: Amoled / 326 PPI

Tasarım ve donanım

  • Kalınlık: 11 mm
  • Ağırlık: 38.5 gr (kayışlar hariç)
  • Batarya: 451 mAh
  • Kablosuz şarj: Var
  • Gövde: Titanyum + Seramik

Genel özellikler

  • İşletim sistemi: Harmony OS
  • Titreşim: Var
  • Mikrofon: Var
  • Hoparlör: Var
  • Telefonla görüşme: Var
  • GPS: Var
  • Suya dayanıklılık: 5 ATM
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 16:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Watch GT Runner inceleme
İlginizi Çekebilir