HXSJ T22 Şarj Edilebilir Dikey Kablosuz Fare

Kaan Bolat 29.08.2018 - 15:39
Sağlığını düşünen kullanıcılara özel

Teknoloji çağında yaşadığımız için çoğu kişi gününün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyor. Bu yüzden birçok kişi uzun süren bilgisayar kullanımı dolayısıyla sağlık sıkıntıları çekmekte. Bunlar arasında en yaygın olanı ise El Bileği Sendromu.

Standart türde klavye ve mouse kullanırken yapılan küçük hareketlerden dolayı el bileğinde bulunan Median siniri sıkışmasıyla ortaya çıkan, El Bileği Sendromu ilerleyen yaşlarda büyük sıkıntılar yaşatabiliyor. Bu sendromun en büyük zararı ise bilekte hissedilen uyuşukluk ve önlenemeyen büyük bir ağrı oluyor.

Bu durumu engellemenin en kolay yolu ise doktorlarında genellikle önerdiği, ergonomik Mouse kullanımından geçer. Sizlere bu sefer HXSJ markasının ergonomik modeli olan T22 Mouse’na göz atacağız.

Sağlığını düşünen kullanıcılar için HXSJ T22

İlk olarak standart tasarımdan çok pek alışık olmadığımız ovalimsi bir tasarımla karşımıza çıkan HXSJ T22’nin, üstünde klasik tuşlar yer almakta. HXSJ T22’nin elinizle kavradığınızda tamamen avuç içine oturan rahat bir tasarımı mevcut olduğunun altını çizmeliyim. Fareyi yatay şekilde tutmak ilk başta oldukça garip bir deneyim sunsa da, kısa bir alışma döneminin ardından rahatlığını fark etmemek elde değil. Zaten en önemli iki özelliğinden biri bu, bir diğeri ise pil derdimizin olmaması. İçerisinde bulunan 600mAh’lık batarya sayesinde pil sorununu ortadan kaldırıyor. 

HXSJ T22’yi elinize aldığınız anda farkını hissediyorsunuz. Diğer farelere kıyasla dikey bir kullanım sunan HXSJ T22, tamamen elinizin rahatlığı düşünülerek tasarlanmış. Genellikle ofis ve iş ortamında kullanılan bu farenin, oyun performansı ise pek başarılı değil. Aslında 2400dpi bir hassasiyete sahip olsa da, ergonomik yapısından dolayı oyunları rahat bir şekilde oynamak oldukça zor. Zaten oyun odaklı bir Mouse olarak tasarlanmadığı için bu durum oldukça doğal.

Şuan piyasada olan birçok ergonomik Mouse’dan daha uygun fiyata satılan ve iki farklı renk seçeneğine sahip olan HXSJ T22'yi, özellikle bilgisayar başında uzun saatlerini harcayan kullanıcılara kesinlikle tavsiye ederiz. Eğer siz de bilgisayar başında uzun saatler geçiriyor ve bileklerinizde ağrı hissediyorsanız, HXSJ T22'yi şuradan satın alabilrsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 06:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2018 00:47
Güzelmiş bu yahu birtane satın almak isterdim. Özellikle şuan kullandığım mouse el bileğinde yaptığı ağrıdan dolayı akşamları o bölgede kızarıklık ve aşrı ağrı oluyor ama bununla en azondan daha rahat bir gün geçirmemi sağlayabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
HXSJ T22 Şarj Edilebilir Dikey Kablosuz Fare
İlginizi Çekebilir