İki oyun fragmanı arasındaki şaşırtıcı 'benzerlik'

Ahmet Özçilingir 30.01.2019 - 11:25
Biraz "esinlenme" var sanki

İnternetin, sosyal medyanın, teknolojinin hızla yayılmasıyla, fikir hırsızlığı da son yıllarda iyice artmış durumda. Oyun tarihinde de zaman zaman fikir hırsızlığı, kopyacılık haberleriyle karşılaşıyoruz. Oyun tarihine girecek bir "esinlenme" vakası daha yaşandı. Mobil oyun, Mobile Royale ile For Honor trailerı arasındaki büyük benzerlik, dikkatli gözlerden kaçmadı. Aslında iki video arasındaki büyük benzerliği gördüğünüzde siz de, dikkatli gözlerden kaçmayacak kadar Mobile Royale trailer'ının For Honor'dan "esinlendiğini" göreceksiniz. Karşılaştırma videosuna aşağıdaki oynatıcı üzerinden göz atabilirsiniz.

For Honor, Mobile Royale benzerliği şaşırttı

Oyun dünyasında yıllar içinde oyunlar arası "esinlenme" olaylarına rastladık. Firmalar genellikle bu esinlenmeleri kabul etmese de, oyuncular genellikle gün gibi ortada olan benzerlikleri anında fark ediyor. Bu durumlardan biri de Mobile Royale ile Ubisoft'un geliştirdiği For Honor arasında yaşandı. Oyunlar arası bir esinlenme durumu söz konusu olmasa da, Mobile Royale fragmanının For Honor ile olan benzerliği hatta neredeyse birebir aynı olması dikkatten kaçacak gibi değil. Oyun dünyasında pek çok esinlenme durumu yaşansa da fragmanlar arası bu kadar büyük bir benzerlik olması nadir yaşanan durumlardan.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 2.02.2019 15:23
Ubisoft bir dava açsında bak neler oluyor.Hak çalmayacak sın kendi emeklerinle ilerlersen sorun çıkmaz.Umarım ubisoft es geçemez bu olayıda görürler üçün beşini.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2019 12:11
birebir aynı. telif davası yer muhtemelen ubisoft kaçırmaz bu fırsatı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2019 11:43
bu esinlenme değil bildiğin kopyala yapıştır
Kalan Karakter: 300 Gönder
İki oyun fragmanı arasındaki şaşırtıcı 'benzerlik'
İlginizi Çekebilir