Infinity Ward'dan resmi açıklama

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Infinity Ward'dan resmi açıklama
Modern Warfare 2’nin PC sürümündeki özel sunucuların (dedicated server) iptal edildiği haberi büyük yankılar uyandırdı. Özel sunucuların olmaması, mod yapılamaması, Steam’e mecburiyet ve Punkbuster desteğinin kalkması serinin hayranlarını öfkeye boğdu.

Bunlar arasında iki gün içerisinde 100.000 imzaya ulaşan bir online kampanya da mevcut. Robert Bowling, protestoları duymazdan gelmeyeceklerini ve gerektiği gibi cevap vereceklerini belirtti. Dediği gibi de oldu ve resmi açıklama geldi, fakat üzülerek söyleyelim, açıklama PC oyuncularına pek iyi şeyler vadetmiyor.

Infinity Ward, çok sayıda PC oyuncusundan tüm şifreciler, dargörüşlü communityler ve büyük Skill Level farkları yüzünden doğru dürüst sunucu bulamadıklarına dair şikayetler aldıklarını belirtti. Bu da aldıkları kararda korsan problemlerinden daha etkili bir faktörmüş.

West ve Zampella, Hardcore oyuncuların çok bir şey kaybetmeyeceğini ifade etti. Klanlar özel maçlar ve alıştırma yapabilecek, sadece oyunda köklü değişiklikler yapmak mümkün olmayacak. Bunun dışında mesela IW tarafından organize edilen turnuvalar vs. “büyük bir kazanç” olacak.

Jason West, protestolarda özellikle mali sebeplerin rol oynadığını zira firmaların özel sunucular kiralayarak iyi para kazandıklarını belirtti. Yeni IWnet modelinin neden özel sunucularla birleştirilemeyeceğine yetkililer şu cevabı verdi: “Bu, community’i ikiye bölerdi.”

Kaynak: www.gameswelt.de
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Infinity Ward'dan resmi açıklama
İlginizi Çekebilir