İnsansı Robot Atlas'ın Ezio'ya meydan okuyan parkur performansı

Ahmet Özçilingir 12.10.2018 - 10:46
Sevinsek mi, korksak mı bilemedim

Robotik teknolojiler geliştiren Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas, aradan geçen 5 yılın ardından çok daha çevik ve kıvrak bir şekilde karşımıza çıktı. Boston Dynamics, Atlas'ın yeni yeteneklerini sergilediği bir video yayınladı. Aradan geçen 5 yıl içinde Atlas, eskiye nazaran parkur yeteneklerini çok fazla geliştirmiş gibi görünüyor.

İnsansı Robot Atlas'ın sıra dışı parkur performansı

Teknolojiyi yakından takip eden herkes, Boston Dynamics'in geliştirdiği insansı robot Atlas'ı bilir. Yapay zeka tehlikesi ile ilgili dikkat çekmek isteyen herkesin ilk başvurduğu videonun başrol oyuncusu olan Atlas'ın adını önümüzdeki yıllarda da sıkça duymaya başlayacağız anlaşılan. Robotik teknolojiler geliştiren Boston Dynamics, Atlas'ın son geliştirmelerini gösteren bir video yayınladı. Yayınlanan videoda artık kendisini ayakta tutmaya yarayan kablolarından kurtulmuş olan Atlas'ı çok "neşeli" bir şekilde kütüklerin üstünden atlarken, neredeyse boyu kadar olan engellerin üstüne çevik bir şekilde zıplarken görüyoruz. Boston Dynamics'in Youtube üzerinden yayınladığı videonun açıklama kısmında, Atlas'ın adım yüksekliğinin 40 CM olduğu belirtiliyor. Atlas'ın neredeyse Ezio kadar kıvrak bir şekilde önündeki parkurun üstesinden geldiğini söyleyebiliriz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2018 19:28
Yahu abartmayın sadece bir robot. Ama helal olsun Boston Dynamics iyi çalışıyor bunun öncesinde hakkında bir çok video görmüştüm başarılıydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
İnsansı Robot Atlas'ın Ezio'ya meydan okuyan parkur performansı
İlginizi Çekebilir