Insomniac Veri Sızıntısı Konusunda Sessizliğini Bozdu

Utku Biçer 24.12.2023 - 19:37
Veri sızıntısı yaşan Insomniac, sessizliğini bozarak açıklama yaptı. Açıklamasında veri sızıntısına dair bilgiler vererek, durumu özetledi.

Insomniac Games, geçtiğimiz günlerde karşı karşıya kaldığı fidye saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Burbank stüdyosu için zor bir dönem, “şefkat ve sarsılmaz destek” konusunda hayranlarına ve meslektaşlarına teşekkür ediyor.

Açıklama ise şu şekildeydi: “Stüdyomuza yapılmış olan son siber saldırı da geliştirici ekibimiz üzerinde bırakmış olduğu duygusal etki nedeniyle hem üzgün hem de öfkeliyiz.” denildi. “Geçtiğimiz son birkaç günde birbirimize destek olmak için kendimize odaklandık.” 

Insomniac Verilen Zararı Özetledi

Insomniac verilen zararın kısa bir özetini paylaştı: gerçekleşen veri ihlali “mevcut ve eski çalışanlarımıza ayrıca bağımsız yüklenicilerimize ait kişisel bilgileri” ve “Marvel’s Wolverine ile ilgili erken geliştirme çalışmalarımızın ayrıntılarını” kamuya açmış bulundu. Geliştirici bu durumu “son derece üzgün” olarak tanımladı. 

Insomniac Verilen Zararı Özetledi

Açıklamanın devamında ise söz konusu olan Marvel’s Wolverine üzerindeki çalışmaların “planlandığı şekilde devam ettiği” ve PS5’e özel oyunla ilgili olarak resmi bilgilerin “zamanı geldiğinde” paylaşılacağını vurgulanıyor.

Suç örgütü, Insomniac Games’ten çaldığı veriler için fidye istedi. Çalınan verilerin %98’lik kısmı için fidyenin ödenmesi suç örgütü tarafından 7 günlük süre verildi. İstenilen sürede fidye ödemesi gelmediği için verilerin paylaşıldığı açıklandı. Sony, çalınan bilgiler paylaşılmadan hemen önce bir açıklama yayınladı. Fakat olayın hemen ardından, veri sızıntısından sonra herhangi bir açıklama veya yorum yapmadı. İnternet servis sağlayıcıları Marvel’s Wolverie’in oynanabilir erken sürümünü indiren ve edinen kişilere DMCA yoluyla bildirim göndermeye başladı. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 14:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2023 21:34
Logan Wolverine gösterdiler ama Comic Wolverine yapmışlar.
MK Okuru
MK Okuru 25.12.2023 15:25
Öyle olcak zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
Insomniac Veri Sızıntısı
İlginizi Çekebilir