İnternet kafeye 18 yaş sınırı geliyor

Murat Oktay 3.06.2010 - 12:31
İnternet kafeye 18 yaş sınırı geliyor
Hükümet, internet kafelere giriş yaşını 12’den 18’e çıkarmaya hazırlanıyor. Böylece internet kafeler kıraathane ve alkollü içki satılan mekanlar ile aynı sınıfta yer alacak.

SUÇ üretim merkezi haline geldiği eleştirilerine hedef olan ’internet kafe’ler zapturapt altına alınıyor. İlk etapta internet cafelere giriş yaşının 12’den 18’e çıkarılması düşünülüyor. Böylece internet kafeler kıraathane ve alkollü içki satılan mekanlar ile aynı sınıfta yer alacak. İnternet kafelerde, ’kadın-uyuşturucu pazarlanmasından, kuru sıkı tabancaların mekanizmaları değiştirilerek tabanca yapılmasına’ kadar her türlü suçun altyapısının hazırlandığını savunan AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıklarına başvurarak önlem alınmasını istedi. Emniyet ve belediyeler arasındaki koordinasyon eksikliği nedeniyle internet kafelerin tam olarak denetlenemediğini belirten Topuz, bu yerlere giriş yaşının 12’den 18’e çıkarılması önerisine sıcak bakıldığını söyledi.

CHAT İÇİN GİDİLİYOR: İnternetin, bilgi almak yerine ağırlıklı olarak chat odaları, oyun salonları ve müstehcen sitelere girmek için kullanıldığına dikkat çeken Topuz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kurulan bilgisayar odalarını 24 saat çalışan ’bilgi evi’ne dönüştürmesiyle sorunun bir miktar aşılabileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesine göre 2006 yılı sonuna kadar her okulda en azından bir bilgisayar olacağına işaret eden Topuz, bakanlıkların bu önerisini de dikkate aldığını belirtti.

UYUŞTURUCU TUZAĞI: Ailelerden çok sayıda şikayet aldığını belirten Topuz, bakanlıkları yaşanmış olaylarla ikna etti. Bu olayları Hürriyet ile de paylaşan Topuz’un verdiği bilgiye göre İstanbul’daki bir internet kafede chat yaparken bir kadınla tanışan genç, kadının eve davetine, bir adresten istediği paketi alarak gitti. Polisin takibine yakalanan genç, paketin içinden uyuşturucu çıkınca 9 ay cezaevinde tutuklu kaldı, gencin yargılanması tutuksuz olarak sürüyor.

TAKSİ ŞOFÖRÜ CİNAYETİ: Topuz Bağcılar’da taksi şoförü İbrahim Küsdül’ü öldürmekle suçlanan lise öğrencisi E.Ç.’nin de internet kafeye olan 40 milyon borcunu ödemek için olaya karıştığını belirtti. İstanbul’da 15 internet kafeyi müşteri gibi dolaşan Topuz, "Sen kurusıkının mekanizmasını nerede değiştirdin, ecstacy’i kaça alıyorsun" gibi sohbetlerle karşılaştığını, önlem alınmazsa bir neslin heba olacağını söyledi.

Kaynak: Hürriyet
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 18:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2018 22:20
hıhı bak şuan öyle
Kalan Karakter: 300 Gönder
İnternet kafeye 18 yaş sınırı geliyor
İlginizi Çekebilir