Invincible çizgi romanı harika bir oyunla geri dönüyor

Taylan Bal 25.07.2023 - 11:25
Robert Kirkman'ın The Walking Dead serisinin yaratıcısı olduğu Invincible çizgi romanı, oyuncuları şaşırtacak bir oyunla geri dönüyor.

Robert Kirkman'ın The Walking Dead serisinin yaratıcısı olduğu Invincible, 2021 yılında Amazon Prime'da yayınlanan animasyon serisinin başarısının ardından büyük bir dönüş yaptı. Ultra şiddet içeren ancak renkli ve yaratıcı bir hikayeye sahip olan Invincible, süper kahraman klişelerini alaya alsa da açıkça kınamadan onlarla oynayan bir yapıya sahip.

Invincible'ın yeniden canlanışı

Skybound Entertainment, bu yenilenmiş heyecanı değerlendirmek için geçen yıl birkaç Invincible oyunu üzerinde çalışacaklarını duyurdu. Bu mantıklı bir seçimdi, çünkü süper kahraman oyunları popülerdir ve Invincible, seçenekleri bol ilgi çekici karakterlere sahiptir. Peki, neyi tercih ettiler?

Farklı bir yaklaşım geliştirildi

İlk duyurulan oyun bir mobil oyunuydu ve sinematik fragmanıyla oldukça dikkat çekiciydi. Evet, Marvel Snap başarılı oldu, o yüzden bu tarzda bir oyun çıkarmak mantıklıydı. Ancak, Steam'e atılan ilk adım beklenmedik bir seçim oldu: Invincible Presents: Atom Eve adında bir görsel roman. Bu oyun, bu yılın San Diego Comic-Con etkinliğinde Invincible'ın 20. yıl kutlama panelinde duyurulmuştu.

Invincible'ın yeniden canlanışı

Oyuncuları şaşırtacak yeni bir deneyim

Skybound'un yaratıcı yönetmeni Mike Rogers, bu oyunu "muhteşem bir görsel roman deneyimi, seçimlerle şekillenen" olarak tanımladı ve oyuncuların Atom Eve'i kontrol ederek "kimi döveceğine, kiminle çıkacağına" karar verebileceğini belirtti. Ayrıca, oyunda "çeşitli güçlerin, yaptığınız seçimlere bağlı olarak" kullanılabileceği ve biraz da RPG öğeleriyle harmanlanmış, Griftlands'e benzeyen bir savaş sistemi olduğu gösteriliyor.

Atom Eve, hem seride hem de çizgi romanında oldukça önemli bir karakterdir ve kendi başına hayranların favorisidir. Subatomik maddeleri kontrol edebilme yeteneği sayesinde neredeyse her şeyi yapabilir. Hatta Invincible'ın ikinci sezonundan önce kendi bölümü bile yayınlanmıştı.

Geliştirilmeye devam edilecek

Kirkman ayrıca oyunun "Invincible dünyasını genişletmeye devam edeceğini" ve "çizgi romanlarda yer almayan bazı detaylara" sahip olacağını belirtti. Oyundan elde edilecek bilgiler sayesinde karakteri daha iyi anlayabileceksiniz.

Bu ilginç yönde atılan adıma rağmen, Invincible'nin kendi video oyununa sahip olması düşünüldüğünde insanların kafasında canlanan türde bir oyun olacağını düşünmek oldukça doğal. Ancak seri, türü değiştiren yapıya sahip olduğu için daha çok aksiyon içeren bir oyun bekleyen oyunculara farklı ve eşsiz bir deneyim sunmak için bu yolu tercih etmiş gibi görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 09:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Invincible geri dönüyor
İlginizi Çekebilir