Iron Man 3 (iOS İnceleme)

Ceyda Doğan 25.04.2013 - 16:48
En güçlü zırha siz sahip olun!
Iron Man 3 geldi, hem de Türkçe yazı seçenekleriyle. Evet doğru duydunuz. Bugünkü konumuz, Iron Man 3'ün oyununu iOS platformunda incelemek. Gameloft oyunlarına Türkçe dil desteğini vermsinden bu yana, oldukça başarılı işler yaptığını söylemek gerekiyor. Sadece Gameloft değil, aynı zamanda AppStore'da yerini alan Iron Man 3, grafik ve ses konusunda başarılı bir noktaya erişmiş durumda.

Iron Man 3 (iOS İnceleme)
Iron Man 3'e daha da derinlemesine inmek istersek, genel olarak farklı bir oyun. Dilerseniz oyun içi satın alma özelliği sayesinde, zırhınızı da güçlendirebiliyorsunuz. Özellikle zırh çeşitliliği gerçekten çok başarılı. Kendinizi çizgi romandan fırlamış gibi hissediyorsunuz. Zırh kısmına biraz daha fazla değinecek olursak; 18 farklı zırhımız var. Ancak hepsi birbirinden farklı. Kimi zaman manevrası kuvvetli bir zırha ihtiyacımız oluyor, kimi zaman ise silahlarımızın her şeyden kuvvetli olması gerekiyor. Bu nedenle görevden göreve, size verilen ipuçlarını iyi değerlendirmeniz lazım.

Bu zırhlar da bölüm atladıkça ve görevleri başarıyla tamamladıkça, gelişiyorlar ve daha da kuvvetli hale geliyorlar. Ne kadar çok zırh, o kadar çok ağırlık. Bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Doğal olarak kocaman bir zırha sahip olmak demek, en güçlü zırha sahipsiniz demek değil. Zaten o kocaman zırhlarla oynayabilmek için, en güçsüzünden başlamak zorundasınız. Her görev sonunda kazandığınız puanlar, size silahlarınızı ve zırhınızın belirli parçalarını güçlendirmeye yarayacak.

Iron Man 3 (iOS İnceleme)
İşin oynanış kısmına bakacak olursak Iron Man 3 temelde Temple Run yapısında bir oyun. Tony Stark devamlı olarak ileriye uçuyor ve bu yol boyunca karşısına çıkan engellerden kaçıp, düşmanları yok etmeye çalışıyoruz. Kontrol için iki seçeneğimiz var; jiroskop ve dokunmatik. Oyunu dokunmatik kısmı gayet yerinde. Stark'ın hareketlerini daha kolay kontrol edebiliyoruz ancak maalesef jiroskop kısmı oldukça vasat durumda. Sağa sola kaçmanın çok zor olduğu bir durumda yolda toplamanız gereken puanları bir türlü tutturamamak bir süre sonra sizi deli ediyor.

Oyunu iPod Touch üzerinden oynadım ve şunu belirtmek isterim ki Iron Man 3 tam olarak iPhone 5'e göre yapılmış bir oyun. Nitekim iPod Touch 5, oyunun FPS düşüklüğü yaşamasına neden oluyor. Bu da sizin hareketlerinizi kısıtlıyor zaman zaman. Özellikle hızlı ilerleyen ve bol aksiyonlu bir oyun olduğu için oyunu varsa iPhone 5 üzerinden oynamanızı tavsiye ederim.

Görsel olarak oldukça zengin olan Iron Man 3, zıhların detaylarını bile bizlere gösteriyor. Her zırhın farklı ateş gücü de var. Ekrana her dokunduğunuzda, sağa veya sola doğru geçişleri yapabiliyorsunuz. Önünüze gelen TIR'lara çarpmadan hızla havalanmanız gerekebiliyor. İşin en güzel yanıysa, her bir zırhın yetenek ağacı var. Kazandığınız başarım puanlarıyla, yetenek ağacını açıp, daha güçlü zırhlar elde edebiliyorsunuz.

Iron Man 3 (iOS İnceleme)
Kontrol kısmında hemen hemen hiçbir sorun yok. İki çeşit kontrol sistemi var, dilerseniz Iron Man'inizi dokunmatik olarak sürükleyebiliyorsunuz. Dilerseniz ekranımızı sağa veya sola yatırarak zırhımızı kontrol edebiliyoruz. Göründüğünden biraz daha zor olduğunu söylemek zorundayım. Hassas bir platform kullanıyorsanız, önünüze çıkan düşmanlar sizi kül etmekten geri kalmayacaktır.

Iron Man 3 (iOS İnceleme)
Iron Man 3'ün genel hatlarıyla oynanmaya değeceğini düşünenlerdenim. Zamanın nasıl akıp, gittiğini anlayamayacaksınız bile. Özellikle, müziklerin ve menüdeki geçişlerin etkileyici olduğunu söyleyebilirim. Ancak görünüş olarak sevgili Robert Downey Jr. ile anlaşamamış olmalılar ki, yüz hatları biraz farklı olmuş. Yine de oynanmaya değecek bir oyun olmuş.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.02.2016 05:58
Her seyi aldim 54 sevyedeyim. Bir su bosslar bitmiyor . Ne zaman biter? Bide ucaksavar modu ne zaman etkinlesicek? Bilen varsa lutfen!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2015 00:32
oyunu indirdim ama jiroskop kontrolü tersine döndü nasıl düzelte bilirim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Iron Man 3 (iOS İnceleme)
İlginizi Çekebilir