İşte gerçeklere dayalı İLK XBOX ONE vs. PLAYSTATION 4 haberi! (Görsel)

Murat Halilbeyoğlu 22.05.2013 - 11:59
Bakalım kim bir adım önde başlamış?
21 Mayıs 2013 itibari ile artık hem Sony'nin hem de Microsoft'un yeni nesil konsollarını tanımış olduk. Şu an için sadece Playstation 4'ün nasıl göründüğünü bilmesek de her iki konsolun da hayati özelliklerini öğrendik ve dolayısı ile "Hangisi alınır?" sorusu için daha mantıklı yanıtlar verebilecek hale geldik.

Game Informer'ın sitesindeki karşılaştırma tablosunu aşağıda görebilirsiniz. Onun altında ise tablonun tercümesi yer alıyor.

İşte gerçeklere dayalı İLK XBOX ONE vs. PLAYSTATION 4 haberi! (Görsel)
Şimdi bu özellikleri açıklayarak sonucu sizlere bırakalım; hangisi daha iyi gözüküyor?
CPU
XBOX ONE 8 çekirdekli x86 mimarisinde AMD işlemcisi bulunurken Playstation 4'te yine 8 çekirdekli ve x86 mimarisine sahip AMD Jaguar işlemci bulunuyor. Tek farkı ise XBOX'ın 64 bit sisteme sahip olması.

GPU
XBOX ONE üzerinde firmanın kendisine göre şekillendirdiği custom bir AMD GPU'su bulunurken Sony Playstation 4 için AMD Radeon tabanlı bir GPU tercih etmiş.

Bellek
Her iki konsolda da 8 GB bellek bulunurken XBOX ONE'da DDR3, Playstation 4'te ise DDR5 bellek bulunacak. Öte yandan XBOX ONE'da oyunlara 5 GB bellek ayrılacak.

HDD
XBOX ONE'ın kapasitesi 500 GB olacak. Öte yandan PS4'te dahili bir HDD bulunacak. Kapasitesi henüz açıklanmadı.

Optik sürücü
Her iki konsol da Blu-ray sürücü kullanacak. PS4'teki BR'nin hızı 6xCAV iken XBOX ONE'ın hızı henüz belli değil.

Video çıkışı
Yine burada da iki konsol temel olarak aynı. HDMI çıkışlı olacaklar. Her ikisinde de 4K video oynatımı desteklenecek lakin oyunlar bunun dışında kalacak. Öte yandan XBOX ONE HDMI girişli iken PS4 Analog-AV Out olacak.

Ses
Her iki konsolda da HDMI, S/PDIF optik ses özelliği bulunacak.

Bağlantı
Her iki konsolda da 10/100/1000 Mbps Ethernet bulunurken XBOX ONE'da 802.11n radios w/Wi-Fi Direct bulunacak. Bu da hem gamepad hem de diğer cihazlarla daha kolay iletişim kurulmasını sağlayacak. Öte yandan PS4'te 802.11b/g/n wi-fi bulunurken XBOX ONE'dan farklı olarak Bluetooth 2.1 (EDR) bağlantı özelliği de olacak.

Ek girişler
XBOX ONE'da kontrol kablosu ve uydu alıcısı için IR girişi bulunacak. PS4'te Aux girişi bulunacak ancak henüz bunun açıklaması yapımladı
Yorumlar 85
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 22:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
İşte gerçeklere dayalı İLK XBOX ONE vs. PLAYSTATION 4 haberi! (Görsel)
İlginizi Çekebilir