It: Chapter Two filminin süresi Avengers filmi ile yarışıyor

Ersin Kılıç 30.07.2019 - 16:26
Filmin süresi şaşırttı

Ünlü yazar Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan IT filminin devam halkası IT: Chapter Two için şaşırtıcı bir açıklama geldi ve filmin tam 2 saat: 45 dakika uzunluğunda olduğu açıklandı. Filmin yönetmeni bu uzunluğun sebebi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

It: Chapter Two filminin 2 saat 45 dakika süreceği açıklandı

Öncelikle filmin süresine baktığımızda gerçektende Avengers filmleri ile yarıştığını görüyoruz. 2 saat 29 dakika uzunluğunda olan Infinity War filmini süre olarak geçen It: Chapter Two, 3 saat 1 dakika olan Endgame'in ise biraz gerisinde kalmış. 

Filmin yönetmeni Andy Muschietti ise Digital Spy'a yaptığı konuşmada filmin uzunluğu ile ilgili şu ifadelere yer vermiş: "Başlangıçta hikaye dinamikleri ve işleyişini yazarken her şey hikaye açısından çok önemli görünür. Nihayetinde filmi çektiğinizde ve 4 saat sürdüğünü gördüğünüzde bazı olay ve dokunuşları kolayca kaldırabileceğinizi fark ediyorsunuz. Ancak hikayenin özü bozulmadan kalmaya devam ediyor. 4 saatlik bir filmi yayınlayamazsınız. Çünkü insanlar gördükleri ne olursa olsun bu süreden rahatsız olmaya başlayacaktır. Bu işlem sonucunda 2 saat 45 dakikalık bir filme kavuştuk ve akıcılığı gayet iyi oldu. Filmi izleyen hiç kimseden bu konuda bir şikayet duymadık."

James McAwoy'u Bill Denbrough rolünde izleyeceğimiz filmde Beverly Marsh'ı Jessica Chastain, Eddie Kaspbrak'ı  James Ransone, Richie Tozier'ı Bill Hade gibi oyuncular canlandıracak. Tabi Pennywise ile muhteşem bir performans sergileyen Bill Skarsgård'ı da unutmayalım. Merakla beklediğimiz It: Chapter 2 filminin vizyon tarihi ise 6 Eylül 2019 olarak açıklanmıştı. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2019 18:41
Filmin süresini gerçek sinema severlerin dert ettiği falan yok. Sinema tarihi 3 saat ve üzeri başyapıtlarla dolu. ( Ben Hur, Rüzgar Gibi Geçti, Arabistanlı Lawrence, Shindler'in Listesi, Yedi Samuray, Tatlı Hayat, Stalker, Fanny ve Alexander, Novaçento, Bir Zamanlar Amerika'da)
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2019 23:24
Kesinlikle sana katılmakla birlikte şunu belirtmekte fayda var bu yazdığın filmlerin hepsi eski. İnsanlar adını sanını duymadığı bir filmi sırf film diye izlemez eskiden böyleydi şimdiyse herkes her şeyi hızlıca tüketiyor yapımcılar popüler kültürün bu özelliğine göre bir şeyler üretiyorlar artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2019 13:08
Kitabının kalınlığını göz önüne alırsak normal.
Kalan Karakter: 300 Gönder
It: Chapter Two filminin süresi Avengers filmleri ile yarışıyor
İlginizi Çekebilir