Japon basınından ilk Pokemon Legends yorumları geldi

Emre Ozan Şirin 22.01.2022 - 14:36
Nintendo'nun yeni oyununu deneyen Japon basını Pokemon Legends yorumları ile seriye meraklı oyuncuların ilgisini çekecek detaylara değindi.

Çıkışına kısa bir süre kala Nintendo, Japon basınına yeni oyunları Pokémon Legends: Arceus'u deneme imkanı tanıdı. İncelemelerinde oldukça katı olmalarıyla ünlü olan Famitsu da Pokemon Legends yorumları ile seriye meraklı oyuncuların ilgisini çekecek detaylara değindi.

Pokemon Legends yorumları seride taze bir deneyime işaret ediyor

Nintendo'nun basının oyunu denemesine imkan tanıdığı özel etkinlik sonrası Famitsu, Pokémon serisini yeni bir yöne taşıdığı için oyunu övdü ve şunları söyledi:
"Yeni oyunun serinin önceki oyunlarından tamamen farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oynamaya başladığımızda bizi etkileyen ilk şey, uçsuz bucaksız alanda özgürce dolaşmanın canlandırıcı hissi oldu."

Japon basınından ilk Pokemon Legends yorumları geldi

Pokémon'ları binek olarak da kullanabildiğimiz oyunda Famitsu muhabiri, özellikle uçan tip bir Pokémon kullanırken açık dünyada gezinmenin daha heyecanlı olduğunu söyleyerek oyunun yeni keşif mekaniğini de övdü. Raporda oyunun boss savaşlarına da değinilerek deneme sürümünde yer alan Kleavor savaşının bir Pokémon oyunu için şaşırtıcı derecede zor olduğunu, ancak kazanmanın çok da yıpratıcı ölçüde olmadığını söyledi.

Oyunun oldukça merak edilen savaş mekanikleri için ise şunlar belirtildi:

“Aksiyonu geleneksel Pokémon savaşlarıyla birleştiren yeni sistem son derece başarılı ve özellikle Pokémon savaşlarının oyunun dünya görüşüne uyan 'farklı bir amaca giden bir araç' olduğu gerçeği takdir edilesi. Ayrıca bu oyunda ilk kez insan karakteriniz Pokémon'lar tarafından doğrudan saldırıya uğrayabildiği için zorlu bir Pokémon keşfettiğinizde büyük bir gerginlik hissedeceksiniz."


Serinin eski oyunlarında antrenör olan insan karakterler öne sürdüğü Pokémonların arkasında sığınarak sadece kendisi için savaşan Pokémon'a komutlar vererek savaşa dahil oluyordu.

Famitsu editörü yorumlarını sonlandırırken edindiği deneyimde özellikle etkileyici bulduğu şeyin dünyanın inşası olduğunun altını çizdi. Aynı eski Pokémon savaşlarının herhangi bir rahatsızlık duymadan yeni ve yenilikçi aksiyona harmanlanmasından çok etkilendiğini belirten editör seride benzeri olmayan bir oyun deneyimi ve Pokémon oyununun büyük umut verdiğini müjdeleyerek raporunu tamamladı.

Pokémon Legends: Arceus 28 Ocak'ta Nintendo Switch'e özel olarak çıkacak. Bundan önce Pokemon Sword & Shield'da kısmen denenmiş olan açık dünya yapısı oyunun tamamına hakim olacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2022 14:49
Bir japonun pokemon incelemesi zaten 9un altında olmaz.
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2022 13:27
Yok hocam o kadarda değil. Fakat mevzu bahis Famitsu güvenilmezdir. Yakın ilişkiler içerisinde olduğu stüdyoların oyunlarını abartır. Tamamiyle duygusallar yani. Lakin diğer japon dergilerden de benzer yorumlar geliyor. Fragmanlar da gösterilenlerin hiçbir şey olduğu söyleniyor. Umarız öyledir.
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2022 21:21
Ahahahahahah aynen… Bu arada ben son 3 oyunu çok beğenerek onamıştım 3ds ve switch’de. Ama haklısın caponlar sırf adı pokemon diye kafadan 8 verirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Japon basınından ilk Pokemon Legends yorumları geldi
İlginizi Çekebilir