1/2

Joker Mime (Figür İnceleme)

Orhun Fatih 2.04.2014 - 19:47
Gülen adam bizlerle!
Bir kaç hafta DC karakterleri incelemesi yaptım ama bir eksiklik vardı, Joker hiç ortalıkta yoktu. Bu yüzden bu hafta Joker’in en özel figürlerinden birini inceleyeceğim. 1989 yapımı Tim Burton çekimi Batman filmi vardı hatırlarsınız. Bu filmin en büyük özelliği; Batman’in gotik havasını Tim Burton’un kaotik çekimleriyle harmanlayıp, çizgi romana daha yakın bir şehir ortaya sunmasıydı.  Jokeri canlandıran Jack Nicholson ilk başlarda tepki çekmişti, “Bu kadar yaşlı ve şişman bir adamdan Joker mi olur?” gibi yorumlar almıştı. Fakat Jack Nicholson daha önceden de oynadığı kaotik yapıdaki filmler ve canlandırdığı (özellikle The Shining filminde göstermiş olduğu performans) karakterlere bakılırsa aslında Joker’ i gayet iyi canlandırabilirdi ve öyle oldu da. Muhteşem oyunculuğunu göstererek izleyicileri kendine çekmeyi başardı ve denilen tüm lafları geldikleri yere geri soktu.

Joker Mime (Figür İnceleme)
Figür 1989 Mime Joker’ i.  Mime Joker;  filmde Jack Napierın  Joker olduktan sonra,  Mime Joker “Pandomimci” olarak intikam için mahkeme sonrası düzenlenen saldırıda karşımıza çıkıyor. Bu sahnede Jack Napier’in,  Joker olduktan sonra Batman’in Bruce Wayne kimliği ile ilk kez karşılaşıyor. Düzenlediği saldırıda Joker Vinnie’i elindeki kuş tüyü kalemiyle öldürdükten sonra " Bir kalem bazen arabasına binip ortadan kayboluyor. Figürümüzde tam Joker’in halka seslendiği sahneden uyarlanmış.

Joker Mime (Figür İnceleme)
Joker Mime (Figür İnceleme)
Şimdi gelelim kutu içeriğine, kutu içeriği bir Hot Toys figürüne göre oldukça zayıf.  Joker’in kendisi ve bunun yanı sıra dört adet değiştirilebilir el, üç adet kuş tüyü kalem, şapkası, figürün konulduğu sahne bloğu ve arka plan çıkıyor. İçerik biraz zayıf, gerçi filmdeki sahnede üzerinde pek bir aksesuar olmasa da kutudan figüre entegre edilebilir aksesuar olarak el ve kalem çıkması biraz üzücü. Eller zaten bir birine çok benziyor hani iki adet çıksa bile olurmuş, kalemler de zaten biri kaybolursa diğerini kullanırlar maksatlı konulmuş. Esas ilgimi çeken şey kutudan çıkan şapka. Bu silindir şapka o kadar kalitesiz ve özensiz yapılmış ki takıldığında figürün bütün havası sönüyor. Ayrıca oldukça kötü de bir durum, neden derseniz yapıldığı ucuz plastik yüzünden yüksek bir yerden düştüğünde kırılabilir ve bu durum figürün görünümünde çok büyük bir eksiklik oluşturur. Şapka kumaş yapılsa çok daha güzel ve estetik durabilirdi. Gelelim bir diğer soruna o da arka plan. Sergi için içinden çıkan arka plan kartondan yapılma ve çözünürlüğü oldukça düşük kalitesiz bir resme sahip. Son derece özentisiz tasarlanmış.

Joker Mime (Figür İnceleme)
Gelelim Joker’in kendisine. Hot Toys firmasının en büyük özelliği, oyuncaklarının suratlarının gerçek insan suratına benzemesidir. Saçları, dişleri, gözleri hepsi bütünüyle son derece özenle hazırlanıp gerçeğine en uygun şekilde benzetilir. Joker ‘in yüzü oldukça güzel tasarlanmış. Karakterin yüzündeki boya sanki insan derisini boyamışsınız gibi gözüküyor. Yakından baktığınızda karakterin yüzündeki gözenekleri görebiliyorsunuz. Mimikler ve yüz makyajı mükemmel seviyede. Joker ’in gözleri gerçek insan gözleri gibi, göz bebeğine ve kılcan damarlara kadar yapılmış. Her detay düşünülmüş. Figürün en güzel özelliklerinden biri ise gözleri istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Kafanın arkası mıknatıslı açılır ufak bir bölmeye sahip.

Joker Mime (Figür İnceleme)
Arka bölmeyi açtığınızda gözlere yeni bir bakış katmak için bir joystick bulunuyor, bu joystick oynayıp Joker’ in gözlerini ister sağa-sola bakan ister şaşı bakan bir göz haline getirebiliyorsunuz.