Kâğıttan uçak yapmanın püf noktalarını video ile açıklıyoruz

Murat Boran 3.04.2018 - 16:44
Kafa üstü çakılan kâğıttan uçaklara elveda... Bu tasarımlar oldukça profesyonel, üstelik siz de yapabilirsiniz!

Hemen hemen herkes, hayatında en az bir defa kâğıttan uçak yapmayı denemiştir. Özellikle okul sıralarındayken boş vakitleri değerlendirmenin en eğlenceli yollarından biriydi kâğıt uçak yaparak uçurmak… Elbette bu işin en zorlu yanı, uzun süreli uçabilen bir kâğıt uçak yapmanın oldukça zor olduğudur. Ne kadar deneseniz de bunu hiç başaramayabilirsiniz. Bu makalemizde size en etkili kâğıttan uçak yapma yöntemlerini anlatacağız. Gerçi bunu doğrudan biz yapmayacağız, bu işin profesyoneli olan John Collis yapacak. O varken biz kimiz ki, değil mi yani?


Kâğıttan uçak yapmak bir bilimdir

Paper Airplane Guy” olarak bilinen John Collis gerçek bir profesyonel kâğıttan uçak yapımcısı…  Kendisi Guinness Rekorlar Kitabı'na da kâğıttan uçaklarıyla kırdığı rekorlarla adını yazdırmış. John Collis en iyi kâğıttan uçağı yapabilmek için en ufak detaylara dikkat edilmesi gerektiğini ve sürekli deneyerek en iyi katlama yöntemlerinin keşfedilebildiğini düşünüyor. Ayrıca Collis, Yeni Dünya Şampiyonu: Kâğıttan Uçak Kitabı’nın da yazarı.  

Wired tarafından yayınlanan aşağıdaki videolarda en iyi kâğıttan uçakları yapmanın püf noktalarını Collis bizimle uzun uzun paylaşıyor.  Bununla beraber ödüllü birkaç kâğıttan uçak tasarımını nasıl yapacağımızı da bizlere gösteriyor.  


Öyle sanıyoruz ki bunları evde deneyebilirsiniz, ama yine de dikkatli olun. Keyifli uçuşlar dileriz.  Başarılarınızı yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 17:16
FORTKINAYTÇILAR gelmeden rezarvuar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kâğıttan uçak yapmanın püf noktalarını video ile açıklıyoruz
İlginizi Çekebilir